Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Назад на Животну средину

Одељења за инспекцијске послове, урбанизам и заштиту животне средине

Заштита животне средине


Апликација gReact

Поштовани грађани и грађанке општине Беочин,

Позивамо вас да се удруженим снагама укључимо у борбу за очување животне средине у којој живимо!

Како бисте на што лакши и бржи начин указали на проблеме који се тичу заштите животне средине у локалној самоуправи, охрабрујемо вас да на своје мобилне уређаје инсталирате бесплатну апликацију за пријаву еколошких проблема – gReact.

GReact је мобилна апликација која је намењена грађанима који живе на територији Републике Србије, путем које могу достављати информације и захтеве за решавање еколошких проблема који су присутни на локалу. Грађани путем апликације директно пријављују све еколошке проблеме Оперативном центру Министарства за заштиту животне средине. Путем апликације се даље може пратити статус пријављеног проблема. Апликацију је могуће бесплатно преузети на Google Play и APP Store. Отварањем прозора за пријаву проблема унутар апликације, отвара се могућност избора типа догађаја (заштита ваздуха и озонског омотача, заштита вода, управљање отпадом итд.), затим уноса наслова догађаја, адресе догађаја (могућност чекирања тачне локације на мапи), описа ситуације као и уноса фотографија са тренутним стањем догађаја који пријављујете.

Кроз мобилну апликацију грађани ће добијати и важна упозорења о временски критичним природним и комуналним дешавањима која су од значаја за сигурност самих грађана и имовине, односно за очување животне средине (нпр. упозорења о неповољним метеоролошким условима, пожарима, поплавама, саобраћајним незгодама које укључују возила за превоз опасних материја…). Регистровани корисници мобилне апликације могу да добијају актуелне еколошке и комуналне информације које тематски одговарају профилу корисника или су селектоване у односу на тренутну локацију корисника (нпр. временска прогноза, квалитет ваздуха, водостај, мапе са назначеним новоотвореним местима за одлагање смећа или опасног материјала..).

Нова апликација је једноставна за употребу и у великој мери олакшава пријаву проблема еколошке природе и представља добар начин да се детектује што већи број проблема на територији целе Србије.

Од велике је важности да грађани заједно са локалном самоуправом учествују у решавању проблема у области заштите животне средине!


Останимо повезани!
Одељење за инспекцијске послове, урбанизам и
заштиту животне средине општинске управе Беочин

-
-
-
-
-
-
-