Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad

Mesna zajednica „Lug"

Lug Telefon: 6268700

LugMesna zajednica Lug jedna je od najmlađih u beočinskoj opštini. Nastanak ove mesne zajednice, u kojoj trenutno živi oko 800 stanovnika u 240 domaćinstava, a koju mahom čini slovački živalj, vezan je za 1890. godinu. Zabeleženo je da su tada, u želji da prehrane svoje brojne porodice, u ovaj deo beočinske opštine dolazili radnici iz Gložana i Bačkog Petrovca a kasnije i iz drugih mesta, da bi krčili nepregledna šumska prostranstva. Kada je 1901. godine, kao naknadu za težak rad, tadašnji vlasnik poseda grof Odeškalski počeo deliti placeve, radnici-drvoseče počeli su dovoditi svoje porodice i graditi prve kuće. Sečom i krčenjem dolazili su do obradivog zemljišta pa su se počeli baviti i zemljoradnjom što i danas, kao izuzetno vredan narod, čine.

LugLug danas ima četvorogodišnju školu sa predškolskim odeljenjem, ambulantu, poštu, Dom kulture, novoizgrađenu crkvu sa crkvenim domom, betonirane puteve u svim ulicama, postavljenu uličnu rasvetu, vodovodnu i kanalizacionu mrežu, četiri prodavnice, dva kafića i sportski bife.

Svoje slobodno vreme meštani Luga mogu da upotpunjuju kroz aktivnosti u fudbalskom klubu Poljana, kulturno-umetničkom društvu Mladost, lovačkom društvu Jedinstvo, kao i u Udruženju pčelara i u mesnoj organizaciji Matice Slovačke.

Slava sela, ili kako znaju najčešće da kažu, kirbaj održava se u prvoj nedelji septembra, a Dan mesne zajednice Lug slavi se 5. oktobra.

 

VAŽNI TELEFONI:
Mesna kancelarija Lug 6268700

 

Pogledajte galeriju fotografija MZ Lug

-
-
-
-
-
-
-