Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад

Основна школа „Јован Поповић"

Адреса: Николе Тесле 73, Сусек
Тел/факс: 021/878-026
И-мејл адреса: osjovanpopovic@gmail.com
директор Илија Пешић

Основна школа „Јован Поповић" налази се у Сусеку, западно од Беочина на 15-том километру пута према Хрватској. Године 1770. у селу је саграђена црква.

Црква је у почетку била и школа где су Сусечани почели стицати основе писмености и образовања.Школа је радила и током првог и другог светског рата.

У периоду обнове села 1949. године обновљена је и Школска зграда је била четвороразредна школа од 1949. до 1955. године, када прераста у осморазредну школу са подручним одељењима у Лугу, Свилошу и Грабову. Нова школска зграда је подигнута 1964. године, која носи име "Јован Поповић", у знак сећања на револуционара, песника и књижевника НОР-а.

Основна школа „ Јован Поповић" у Сусеку је једна од две основне школе у општини Беочин. Површина матичне школе износи 1944 м 2, чега су 815 м2 чине учионице, а површина фискултурне сале је 850 м2. Специфичност школе је у томе што се настава изводи на два наставна језика, српском и словачком језику. Основна школа,, Јован Поповић"има 5 објеката: матичну школу у Сусеку и четири подручне школе и то у Лугу, Свилошу, Грабову и Баноштору.

Школа има укупно 249 ученика. Настава се изводи на српском језику у централној ( матичној) школи у Сусеку од I до VIII разреда. Настава је организована и у подручним школама у Лугу од I до IV разреда, настава се изводи на словачком језику. Настава је организована и у подручним школама у Свилошу, Грабову и Баноштору, од I до IV разреда, где се настава изводи на српском језику.

Школа има и ваннаставне активности, од којих је најзапаженији резултат постигнут у области спорта и у пчеларској ђачкој задрузи.

У оквиру спортских активности школе организован је рад следећих секција: фудбалске, кошаркашке и одбојкашке.

Пчеларска задруга има два погона: погон за израду кошница и погон за узгој пчела- пчелињак. Задруга производи Лангстрот - рутове (ЛР ) кошнице и пчелиње производе: мед, восак и прополис.

Ову активност подржава и Савез ученичких задруга Србије у чијој организацији су одржане бројне смотре ученичких задруга, где је наша Задруга међу запаженијим. На XII смотри достигнућа ученичких задруга од 22. до 24. маја 2002. године у Чачку у школи "Филип Вишњић" ученици наше пчеларске задруге заузели су друго место у практичном и теоретском знању из пчеларства.

Пчеларска задруга наше школе има сарадњу са многим сличним задругама, а посебно је успешна сарадња са пчеларима ОШ "Сава Шумановић" из Ердевика општина Шид.

Примарни циљеви задруге, која укључује око 30% ученика узраста од 7 до 15 година, су:

С обзиром, да је делатност школе васпитно- образовна, у том духу завршавамо стиховима:

"Јован Поповић, књижевник и ратник
у свом га срцу носи школа ова.
Он је један од бројних великана,
неимара најлепших снова"

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-