Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad

Kulturni centar opštine Beočin

Adresa: Školska 2, Beočin
Telefon i faks: 021/870 230, 870-231
v.d. direktor Tanja Drljača

Kulturni centar opštine Beočin osnovan je 30. aprila 1971. Rad Kulturnog centra započet je u prostorijama Špicerovog dvorca, da bi se 1. maja 1987. preselio u prostorije današnjeg Doma kulture. Delatnost Kulturnog centra definisana je članom 6. Statuta Kulturnog centra opštine Beočin, koji je usvojen na 29. Sednici Skupštine opštine Beočin održane 08. juna 2023. godine.

Delatnost Ustanove definisana je zadovoljenjem potreba građana svih starosnih dobi iz oblasti kulture, što se pre svega odnosi na organizovanje različitih kulturno-umetničkih programa i manifestacija iz oblasti scenske umetnosti, filma, bibliotekačke delatnosti i obrazovanja.

U okviru Kulturnog centra dugi niz godina uspešno deluje biblioteka, koja od osnivanja Ustanove nosi naziv „Jovan Grčić Milenko“. U skladu sa Zakonom o kulturnim dobrima biblioteka ima i svoju Zavičajnu zbirku; publikacije, rukopise, plakate i drugi bibliotečki materijal koji predstavlja značajan doprinos razvoju kulture u beočinskoj opštini.

Kulturni centar opštine Beočin je savremeni kulturni, obrazovni i informativni centar. Pored tradicionalnih manifestacija kao što su „Pozorfest“, „Bebi beo leto“, „Zimsko raspustilište“, u Kulturnom centru se tokom godine održi niz izložbi likovnih dela, književnih promocija, filmskih projekcija, koncerata, pozorišnih predstava i sl.

Osnivač Kulturnog centra je Skupština opštine Beočin, koja prema Ustavu RS i Zakonu o lokalnoj samoupravi kao osnovna teritorijalna jedinica imenuje direktora Ustanove, Upravni i Nadzorni odbor koji rukovode ovom Ustanovom kulture. Upravni odbor broji pet članova i ovaj odbor donosi Statut, odlučuje o poslovanju, usvaja izveštaje o radu, odlučuje o korišćenju sredstava i sl. Nadzorni odbor je takođe pod ingerencijom osnivača i njegov zadatak je da kontroliše pre svega finansijsko poslovanje Ustanove i nadzire da li Ustanova svojom delatnošću ostvaruje ciljeve zbog kojih je osnovana.

-
-
-
-
-
-
-