Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aktuelni konkursi
-
-
-
-
Godišnji izveštaji o radu javnih preduzeća
Cenovnik usluga javnih preduzeća
Promo materijali i brošure
Baze podazaka
Službeni list opštine Beočin
Pitajte predsednika
Pitajte predsednika skupštine
Javne nabavke
<< Nazad

Centar za kulturu, sport i turizam

Trg Cara Lazara 1, Beočin, kontakt
Telefon i faks: 870-230, 870-231
direktor Ivana Brankov

Delatnost Centra za kulturu, sport i turizam je multifunkcionalna, a određena je željom lokalne zajednice za zadovoljenjem potreba za obrazovanjem, kulturom i informisanjem. Delatnost Ustanove je definisana članom 3. Statuta Kulturnog centra koji je usvojen na sednici SO 14. juna 2011. godine, a ona se obavlja u području obrazovanja, radio i televizijske delatnosti, bibliotečke delatnosti, prikazivanja filmova.

Osnivač je Skupština opštine Beočin, koja prema Ustavu RS i Zakonu o lokalnoj samoupravi kao osnovna teritorijalna jedinica lokalne samouprave imenuje direktora Ustanove, Upravni i Nadzorni odbor koji rukovode ovom Ustanovom kulture. Upravni odbor broji pet članova (po važećim zakonskim propisima Upravni odbor ima najmanje tri člana) i ovaj odbor donosi Statut, odlučuje o poslovanju, usvaja izveštaje o radu i finansijski izveštaj, odlučuje o korišćenju sredstava i sl. Nadzorni odbor je takođe pod ingerencijom osnivača i njegov zadatak je da kontroliše, pre svega finansijsko poslovanje i nadzire da li Ustanova svojom delatnošću ostvaruje ciljeve radi kojih je osnovana.

Kulturni centar opštine Beočin je nastao 1971. godine udruživanjem preduzeća za prikazivanje filmova „Radnički" i Radničkog univerziteta, a do 1987. godine kada se seli u novoizgrađeni objekat, radio je u prostorijama smeštenim u Starom dvorcu. Danas je to savremeni kulturni, obrazovni i informativni centar koji zapošljava 25 radnika i desetak stalnih honorarnih saradnika, raspoređenih na poslovima RTV Beočin, Muzičke škole, biblioteke, organizovanja različitih kulturnih i obrazovnih sardžaja. Najposećenije manifestacije su Beočinsko leto i 2 manifestacije: "Bebi beo leto" i manifestacija povodom "Dečje nedelje" Dečje zimsko raspustilište...-

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-