Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 18. август 2017.

Oбележавање Дана Месне заједнице Беочин

Oбележавање Дана Месне заједнице Беочин

Обележавање Дана Месне заједнице Беочин, у Беочин селу, и црквене славе Светог преображења Господњег које се слави 19. августа започело је, као и сваке године, дан раније, вечерњом службом у цркви и полагањем венаца и цвећа на споменике палим борцима и жртвама фашистичког терора у Другом светском рату и борцима палим у грађанском рату 90-тих година на просторима бивше Југославије.

Oбележавање Дана Месне заједнице БеочинOбележавање Дана Месне заједнице Беочин

У православном храму Преображења Господњег у селу Беочину, служено је предпразнично вечерње. У присуству мештана и представника локалне самоуправе након службе присутни су се литијом упутили ка местима помена. Парастос жртвама фашизма и палим борцима одржан је на споменику у центру села и код Малог крста.

Oбележавање Дана Месне заједнице БеочинOбележавање Дана Месне заједнице БеочинOбележавање Дана Месне заједнице Беочин

Изузетно посећен скуп и присуство целокупне локалне самоуправе на челу са председником општине Беочин Митром Милинковићем, одборницима СО Беочин, члановима општинског већа, општинске управе, представницима јавних предузећа и установа, удружењима и другим структурама локалне заједнице показује поштовање и опредељење да се жртве и страдања никада не забораве, да ће се вечито памтити, поштовати и ценити.

Oбележавање Дана Месне заједнице БеочинOбележавање Дана Месне заједнице Беочин

Пригодним говором у знак захвалности и сећања у поздравним речима присутнима су се обратили председник Скупштине општине Беочин, Зоран Стокућа и председник Савета месне заједнице Беочин, Петар Матић. Венце и цвеће положиле су делегације Општине Беочин, Општинског одбора савеза удружења бораца народно-ослободилачког рата, Месне заједнице Беочин, Социјалистичке партије Србије и Општинског одбора Српске напредне странке Беочин.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
987