Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 18. avgust 2017.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin

Obeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin

Obeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin, u Beočin selu, i crkvene slave Svetog preobraženja Gospodnjeg koje se slavi 19. avgusta započelo je, kao i svake godine, dan ranije, večernjom službom u crkvi i polaganjem venaca i cveća na spomenike palim borcima i žrtvama fašističkog terora u Drugom svetskom ratu i borcima palim u građanskom ratu 90-tih godina na prostorima bivše Jugoslavije.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice BeočinObeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin

U pravoslavnom hramu Preobraženja Gospodnjeg u selu Beočinu, služeno je predpraznično večernje. U prisustvu meštana i predstavnika lokalne samouprave nakon službe prisutni su se litijom uputili ka mestima pomena. Parastos žrtvama fašizma i palim borcima održan je na spomeniku u centru sela i kod Malog krsta.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice BeočinObeležavanje Dana Mesne zajednice BeočinObeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin

Izuzetno posećen skup i prisustvo celokupne lokalne samouprave na čelu sa predsednikom opštine Beočin Mitrom Milinkovićem, odbornicima SO Beočin, članovima opštinskog veća, opštinske uprave, predstavnicima javnih preduzeća i ustanova, udruženjima i drugim strukturama lokalne zajednice pokazuje poštovanje i opredeljenje da se žrtve i stradanja nikada ne zaborave, da će se večito pamtiti, poštovati i ceniti.

Obeležavanje Dana Mesne zajednice BeočinObeležavanje Dana Mesne zajednice Beočin

Prigodnim govorom u znak zahvalnosti i sećanja u pozdravnim rečima prisutnima su se obratili predsednik Skupštine opštine Beočin, Zoran Stokuća i predsednik Saveta mesne zajednice Beočin, Petar Matić. Vence i cveće položile su delegacije Opštine Beočin, Opštinskog odbora saveza udruženja boraca narodno-oslobodilačkog rata, Mesne zajednice Beočin, Socijalističke partije Srbije i Opštinskog odbora Srpske napredne stranke Beočin.

-
-
-
-
-
-
-
-