Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Баноштор, jун 2017.

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017

Међународни дан Дунава, 29. јун, традиционална манифестација са циљем очувања и заштите реке Дунав друге по величини у Европи, дуге 2850 км, обележен је по  шести пут  у Баноштору.

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017Ова манифестација посвећена Дунаву који протиче кроз 14 земаља потписника Међународне конвенције о сарадњи на заштити и одрживом коришћењу реке Дунав, са преко 120 милиона становника насељених у њеном сливу,  едукативног је и промотивног карактера највећим делом намењена  деци и омладини свих узрасних категорија. Дунав је велики економски потенцијал за бројне садржаје, а нарочиту вода као посебан природни ресурс чијем се очувању све више посвећује пажња и у његову заштиту укључене су и бројне инстутуције, а сваке године број градова и партнера који се укључују у ову кампању је све већи.

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017Међународни дан Дунава у Баноштору 2017Међународни дан Дунава у Баноштору 2017

Под покровитељством општине Беочин и домаћином Месном заједницом Баноштор уз учешће Покрајинског завода за заштиту природе, бројних донатора и спонзора, удружења и спортских клубова дан је испуњен  интересантним и занимљивим садржајима за све посетиоце.

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017Међународни дан Дунава у Баноштору 2017

У основном едукативном  делу  на практичан и деци примерен начин говорило се о реци као животној заједници у којој сваки сегмент има значај за природу. За најмлађе ученике биле су организоване игре у песку и ликовна радионица у којој су деца по свом виђењу осликавала чамце. Велику помоћ и подршку пружиле су при томе учитељице основних школа са територије општине Беочин које су више од стотину деце водиле кроз ову радионицу. Децу су забављали и аниматори,  одигран је  фудбалски турнир четири пријављене екипе дечака и такмичење у риболову. Удружење жена „Јана“ је за посетиоце припремило је 2500 крофни, којим су засладиле ову манифестацију и угостили све посетиоце, били су изложени и други атрактивни производи домаће рукотворине, а посебно из богате традиционалне кухиње овог краја, јела и пића, нарочито вина и ракије по чему је и познат овај крај.

Међународни дан Дунава у Баноштору 2017Међународни дан Дунава у Баноштору 2017

Послеподневне активности уз Дунав су протекле у такмичењу 40 учесника у кувању рибље чорбе и проглашењу победника, а дан је завршен у касним ноћним сатима  концертом  групе Бренд бенд.-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
978