Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 15. jun 2017.

Održana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

Usvojeni svi finansijski izveštaji i završni račun budžeta opštine Beočin za 2016. godinu

Održana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

Održana 11. sednica Skupštine opštine BeočinU četvrtak 15. juna održana je 11. sednica Skupštine opštine Beočin. Sednici su pored odbornika skupštine prisustvovali Predsednik opštine Beočin Mitar Milinković, članovi opštinskog veća, predstavnici javnih preuzeća i ustanova, mesnih zajednica, opštinske uprave i izvestioci po svima tačkama dnevnog reda. Sednicom je predsedavao predsednik SO Beočin Zoran Stokuća.

Održana 11. sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

Obiman dnevni red od 51 tačke obuhvatio je značajna pitanja iz oblasti rada i delovanja lokalne samouprave, a prioritetni su bili izveštaji o poslovanju i finansijski izveštaji svih organizacionih struktura i korisnika budžeta u opštini. Najznačajnija tačka dnevnog reda bila je Predlog Odluke o Završnom računu budžeta opštine Beočin za 2016. godinu u kojoj je iskazan suficit od preko 55 miliona dinara što je u ovoj sredini nezapamćen slučaj racionalnog i domaćinskog upravljanja i brige o budžetskim sredstvima, prvenstveno zaslugom prvog čoveka opštine, predsednika opštine i opštinskog veća, Mitra Milinkovića, kako po rashodovnoj strani tako isto i po prihodovnoj strani budžeta opštine Beočin.

Održana 11. sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

Svi navedeni predlozi odluka i rešenja doneti su sa velikom većinom glasova odbornika što govori o dobrim i pravim rešenjima i odlukama. Tako je bilo i kod kadrovskih promena gde su imenovani direktori javnih preduzeća „Toplana“ i JKP „Beočin“ gde je, nakon isteka mandata vršiocima dužnosti direktora, poverenje dato mladim i školovanim kadrovima iz ove sredine, Vladimiru Mihiću novoizabranom direktoru JP „Toplana“ Beočin i Jovanu Svirčeviću u JKP „Beočin“ Beočin.

Održana 11. sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

Dnevnim redom obuhvaćen je i Izveštaja o radu Centra za socijalni rad Grada Novog Sada, odeljenja Beočin za 2016. godinu, Predlog Rešenja o prihvatanju Izveštaja o radu i poslovanju Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ Beočin, kao i Predlog Rešenja o prihvatanju Godišnjeg finansijskog izveštaja Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ Beočin, Predlog Rešenja o prihvatanju  Izveštaja o realizaciji Finansijskog plana Osnovne škole „Jovan Popović“ Susek i Predlog Rešenja o prihvatanju Izveštaja o finansijskom poslovanju Predškolske ustanove „Ljuba Stanković“ Beočin. Na sednici su usvojeni i početni likvidacioni izveštaji javnih preduzeća „Građevinsko zemljište i putna privreda“ i „Sportsko poslovni centar“, određen je Nadležni organ za praćenje godišnjih i trogodišnjih izveštaja poslovanja javnih preduzeća, preneto je pravo korišćenja nepokretnosti, nekoliko opštinskih objekata, domu zdravlja u Beočinu, određen upravljač opštinskih puteva i ulica, imenovan nov saziv Saveta za međunacionalne odnose, imenovana Komisija za planove i nov nadzorni odbor Javno komunalnog preduzeća „Beočin“ Beočin.

Održana 11. sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 11. sednica Skupštine opštine Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-