Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Батања, 26. мај 2017.

Посета Батањи

Побратимство које траје

Посета Батањи - Побратимство које траје

Беочински град побратим Батања, прославила је 26. маја Дан града. Тим поводом ово место на самом југоистоку Мађарске посетила је делегација општине Беочин.

Посета Батањи - Побратимство које трајеПосета Батањи - Побратимство које траје

Сарадња Беочина и Батање започета је 1995. године, да би иста била озваничена 1997. године потписивањем Повеље о братимљењу и сардањи. Ово место значајно је за српску заједницу у Мађарској као место у којем поред Будимпеште ради једна од две српске основне школе. Постојање и сам опстанак ове школе, као и сарадња са батањским Србима,  био је и главни разгог братимљења ова два града.

Посета Батањи - Побратимство које трајеПосета Батањи - Побратимство које трајеПосета Батањи - Побратимство које траје

- Веома смо поносни на ово побратимство које ове године бележи двадесет година трајања и које се негује и развија и од нас батањских  Мађара и Срба и вас драги беочински пријатељи  – истакаo је Јанош Марјаи градоначелник Батање на пријему беочинске делегације у којој су поред председника Скупштине општине Беочин, Зорана Стокуће били још и Миланко Бјелобрк - заменик председника општине, Нада Пурић – чланица Општинског већа и Секула Петровић – запослени у Општинској управи Беочин.

Посета Батањи - Побратимство које трајеПосета Батањи - Побратимство које траје

Посета Батањи - Побратимство које трајеБеочинска делегација ову посету завршила је и обиласком Српске основне школе и забавишта, у којој се школује око стотину ђака различитих узраста, а Вера Пејић Сутор – председница Земаљске самоуправе Срба у Мађарској и Никола Ђенеш Екбауер – директор школе,  упознали су је са са плановима за проширење, изградњу фискултурне сале и забавишта.

Посета Батањи - Побратимство које трајеПосета Батањи - Побратимство које траје

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
965