Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Sremska Mitrovica, 19. maj 2017.

Inicijativni sastanak opština sa prostora Nacionalnog parka "Fruška gora"

Inicijativni sastanak opština sa prostora Nacionalnog parka Fruška gora

U Sremskoj Mitrovici u petak 19. maja 2017. godine organizovan je inicijativni sastanak opština koje se nalaze na prostoru Nacionalnog parka „Fruška gora“ za sagledavanje problema i predloga rešenja za realizaciju projekta antierozivnih mera zaštite na području Nacionalnog parka. Sastanku, kome je predsedavao predsednik Skupštine grada Sr. Mitrovice prisustvovali su predstavnici opština Ruma, Beočin, Sremski Karlovci, Irig i Šid kao i predstavnici JP “Nacionalni park Fruška gora“, JP“Vode Vojvodine“ i Regionalne razvojne agencije Srem.

Na sastanku istaknut je značaj Fruške gore kao velikog prirodnog bogatstva i resursa i značaj zajedničkog rešavanja problema vodotokova, razvoja infrastrukture i turizma. Dogovoreno je da svaka od opština učesnica pripremi predloge aktivnosti koje bi zajedničkim zalaganjem doprinele poboljšanju uslova života, očuvanju svih postojećih resursa i promociju Fruške Gore. Isto tako dogovoreno je da se na sledećem sastanku broj učesnika proširi i u svemu uzmu učešće i druge institucije poput Pokrajinskog zavoda za zaštitu prirode i Pokrajinskog zavod za zaštitu spomenika kulture.

Inicijativni sastanak opština sa prostora Nacionalnog parka Fruška goraInicijativni sastanak opština sa prostora Nacionalnog parka Fruška gora

Nakon rada učesnici sastanka su prisustvovali otvaranju izložbe fotografija „Mitrovica na Savi – velike opomene“ posvećenoj obeležavanju uspešne odbrane od poplava maja 2014. godine. Otvaranju izložbe prisustvovao je i tadašnji predsednik opštine Sremska Mitrovica, a sada Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović.

-
-
-
-
-
-
-
-