>"> >" />
Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 24. april 2017.

Opština Beočin uključena u projekat "Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godine"

Opština Beočin uključena u projekat - Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godine

Novi Sad je u Briselu odabran i proglašen za Evropsku prestonicu kulture za 2021. godinu na osnovu projekta "Novi Sad 2021" koji je osmišljen kao platforma za razvoj kulturnih i kreativnih potencijala grada. Isti ima za cilj da osnaži kulturnu vitalnost grada, omogući urbanu regeneraciju, te da poboljša internacionalni ugled i turističku ponudu Novog Sada. Pored opštine Beočin u Projekat su uključene još i opštine Irig i Sremski Karlovci.

Opština Beočin uključena u projekat - Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godineOpština Beočin uključena u projekat - Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godine

S tim u vezi u opštini Beočin upriličen je još jedan sastanak predstavnika naše opštine sa predstavnicima Organizacionog odbora ove manifestacije Pomoćnikom pokrajinskog sekretara za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, Jovanom Podraščaninom i Darkom Polićem, arhitektom i saradnikom na Projektu, a na kome su preciznije dati elementi ovog projekta.

Opština Beočin uključena u projekat - Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godineOpština Beočin uključena u projekat - Novi Sad Evropska prestonica kulture 2021. godine

Ovo je drugi u nizu radnih sastanaka koji će biti organizovani u narednom periodu, a sa ciljem da se odrede prioriteti u opštini, mapiraju mogući sadržaji i objekti, snimi teren i krene u celokupnu razradu i edukaciju na nivou Organizacionog odbora sa temom menadžmenta gde će se i jasno definisati radna grupa koja će biti uključena u realizaciju ovog Projekta koji pruža izuzetnu šansu za kulturne, turističke i sve druge potencijale naše opštine.

-
-
-
-
-
-
-
-