Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 14-15. фебруар 2017.

ЛАГ сарадња

ЛАГ Фрушка гора - Дунав са представницима чешке ЛЕАДЕР мреже

ЛАГ Фрушка гора-Дунав са представницима чешке ЛЕАДЕР мреже

Средином фебруара  реализована је посета делегације из чешке ЛЕАДЕР мреже коју је предводио Роман Хакен, члан Европског одбора за социјални и економски развој, а домаћини су им били чланови Управног одбора ЛАГ Фрушка гора - Дунав и општина Беочин.

Посета је започела састанком у згради покрајинске владе где су представници Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство званично примили делегације гостију и домаћина.

Након упознавања са ситуацијом око реализације ИПАРД 2 програма у Србији, разговор је текао у правцу формата за повезивање и сарадњу у области јачања капацитета за локални рурални развој и могућих облика трансфера знања и искустава Чешке Србији у овој области.

Представници чешке делегације предложили су стварање институционалне структуре која би омогућила хоризонтално и вертикално повезивање фактора који учествују у реализацији руралног развоја, разрађујући посебно ситуацију и уска грла на локалном нивоу. Предлог је и организација заједничке конференције на којој би се ближе разрадили модели и утврдили планови за овакав вид сарадње.

Након састанка у згради покрајинске владе, љубазношћу председника општине Беочин, Митра Милинковића, рад је наставиљен у Центру за привредно технолошки развој Војводине "ЦЕПТОР" на Андревљу, где је ЛАГ Фрушка гора - Дунав презентовао основне информације о деловању организације и своје виђење регионалне сарадње. Изнето је и више различитих модела сарадње, садржаја сарадње и потенцијалног броја партнера који би били обухваћени сарадњом.

Сумирањем презентованог материјала, детаљно је анализирана институционална структура која би носила сарадњу, као и елементи на којима би се та сарадња базирала.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
938