Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin 8. avgust 2016.

Radovi na školi u Suseku u završnoj fazi

Radovi na školi u Suseku u završnoj fazi

Predsednik opštine Mitar Milinković, danas je zajedno sa svojim saradnicima u prisustvu predsednika MZ Susek Luke Apića, predsednika školskog odbora Stevana Tanasića i direktora škole Ilije Pešića obišao radove na školi u Suseku.

Radovi koji su počeli u julu mesecu, sada su stigli u  svoju završnu fazu i planirano je da budu gotovi do 20. avgusta kada zvanično i počinje nova školska godina za đake i nastavnike.

Radovi na školi u Suseku u završnoj faziRadovi na školi u Suseku u završnoj fazi

Osnovna škola "Jovan Popović” Susek, prostire se na površini od 1944 m²,od toga su 815 m² učionice i 852 m² fiskulturna sala. Nastava se izvodi na dva jezika: srpskom i slovačkom. Školu pohađa 200 đaka raspoređenih u jednoj matičnoj i 5 područnih škola.

Više od 10 godina lokalna samouprava nije imala sluha za potrebe rekonstrukcije škole, međutim dolaskom Mitra Milinkovića za predsednika, a na osnovu svojih iskazanih potreba i taj problem je dobio rešenje. Iz budžeta opštine Beočin, a na ovnovu nacrtnog plana škole za 2016. godinu za tekuća održavanja obezbeđena su sredstva i krenulo se u realizaciju.

Radovi na školi u Suseku u završnoj faziRadovi na školi u Suseku u završnoj fazi

Ovim radovima okrečene su sve učionice, kancelarije, zbornica, hodnici, rekonstruisani su krov i oluci na školi i krov na fiskulturnoj sali, kao i okrečeni ulazi sa ulice i iz dvorišta. Fiskulturna sala je na postojećim tribinama dobila nove sedalice, čime se krenulo i u njenu rekonstrukciju koja je planirana narednim planom.

Radovi na školi u Suseku u završnoj faziRadovi na školi u Suseku u završnoj fazi

Direktor škole Ilija Pešić, se ovom prilikom zahvalio  opštini Beočin i predsedniku Milinkoviću na njegovom angažovanju i sredstvima izdvojenim iz budžeta opštine, ističući da se po prvi put izašlo u susret zahtevima škole i da su planirana i tražena sredstva i realizovana.

Sledeće veće planirane investicije ove škole su uređenje spoljne fasade zgrade i zamena peći na čvrsto gorivo.

-
-
-
-
-
-
-
-