Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Нови Сад, 22. април 2016.

Потписани уговори са локалним самоуправама вредни скоро 900 милиона динара

Општини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежу

Општини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежу

Потпредседник Покрајинске владе и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Бранислав Богарошки уручио је прве, овогодишње, уговоре намењене локалним самоуправама.

Потписано је укупно 43 уговора по конкурсу за суфинансирање изградње и реконструкције водних објеката у јавној својини и објеката канализационе мреже, у укупној вредности од 380 милиона динара.Ова средства су усмерена у 25 општина и градова на територији АП Војводине.

Општини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежуОпштини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежу

Такође, уручени су и уговори у оквиру конкурса за реализацију радова на уређењу каналске мреже у функцији одводњавања пољопривредног земљишта за 2016. годину. Нјихова укупна вредност је 503 милиона динара, а средства је добило 36 општина у Војводини.

Потпредседник Покрајинске владе и ресорни секретар Бранислав Богаршки је нагласио да су ово наменска средства са којима учествује Секретаријат. Уз средства које ће за ове потребе издвојити и локалне самоуправе, тај износ ће бити знатно виши.
„Сигурно је да смо направили добар резултат, посебно када је реч о каналској мрежи и њеном одржавању. Успели смо у последње четири године да уредимо неких 5.000 километара каналске мреже, и да полако приведемо крају тај посао појачаног одржавања и уђемо у неке редовне токове. У наредном периоду ће сигурно акценат бити на другим пословима, попут сређивања црпне подстанице и прављења двонаменских канала, који ће служити и за наводњавање“.

Општини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежуОпштини Беочин одобрено 7,6 милиона динара за водовод и канализациону мрежу

Потпредседник Богарошки је у својој изјави представницима медија овом приликом, на питање о преосталим средствима за ове намене, одговорио да ће конкурс поново бити расписан, јер је у интересу да се ова средства у потпуности утроше. Према његовима речима остало је још 50 милиона динара за област водоснабдевања, и 90 милиона динара за потребе уређења каналске мреже.
Општини Беочин су одобрена два пројекта, један из области водоснабдевања а други за објекат канализационе мреже. Укупна вредност оба пројекта је преко 9,6 милиона динара, од чега су средства секретеријата око 7,6 милиона динара.

У име Општине Беочин уговоре је потписала Јелена Пашћан, шеф Службе за локални економски развој општине Беочин.

Извор: Сајт АП Војводине

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
856