Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 26. април 2016.

Саопштење Општинске изборне комисије - изборни резултати

СНС освојио више од половине одборника

На изборима за одборнике Скупштине општине Беочин, одржаним 24. априла 2016. године, Српска напредна странка постигла је велику победу. Са освојених 3.972 гласа у будућем сазиву Скупштине општине Беочин СНС ће имати 14 од укупно 25 одборничких места. На другом месту је СПС који је са 1.627 гласова освојио 5 одборничких мандата; на трећем Коалиција Народног покрета Динара – Дрина – Дунав и Ромске демократске странке са освојена 652 гласа добио 2 одборничка мандата; на четвртом месту је ДС са освојена 604 гласа и 2 одборничка мандата; на петом месту је ДСС са освојених 528 гласова и 1 одборничким мандатом и на 6 местуЛСВ са освојених 500 гласаова и 1 одборничким мандатом.

Три изборне листе нису прешли изборни цензус (536 гласова): СРС са освојених 347 гласова, Група грађана „Будућност Беочина“ – привредници, предузетници и пољопривредници општине Беочин са освојена 283 гласа и Група грађана Горан Калабић Калаба са освојена 273 гласа.

Од укупно уписаних 13.456 бирача на бирачка места изашло је 9.078 бирача, односно 67,46%.

Општинска изборна комисија синоћ касно (25. априла) је утврдила изборне резултате и донела одлуку о расподели одборничких манадата након што је констатовала да у изборном процесу није било битних повреда одредаба Закона о локалним изборима због којих би се поништавао изборни резултат на појединим бирачким местима и понављало гласање.

У наредним данима Општинска изборна комисија треба да новоизабраним одборницима изда одборничка уверења и тиме изврши све предрадње за сазивање конститутивне седнице Скупштине општине Беочин.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
855