Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Brisel, 14. oktobar 2015.

U Briselu predstavljena objedinjena Turistička ponuda devet opština uključenih u projekat Regionalne razvojne agencije Bačka

U Briselu predstavljena objedinjena Turistička ponuda devet opština uključenih u projekat Regionalne razvojne agencije Bačka

U Briselu je u sklopu manifestacije Open Days koju je organizovao Komitet regiona, 14. oktobra 2015. godine predstavljena objedinjena turistička ponuda devet opština iz Bačke koje su uključene u projekat „Uspostavljanje destinacijske menadžement strukture na prostoru Dunava i Fruške gore – DMC Dunav“. Događaju u Briselu pored predstavnika opština uključenih u projekat i Regionalne razvojne agencije Bačka, prisustvovali su i direktorica Turističke organizacije Srbije, gospođa Gordana Plamenac, generalni sekretar Dunavskog centra za kompetenciju gospodin Boris Čamernik, pomoćnica ministra za turizam, dr Renata Pindžo i Pokrajinski sekretar za međunarodnu saradnju, gospodin Branislav Bugarski.

U Briselu predstavljena objedinjena Turistička ponuda devet opština uključenih u projekat Regionalne razvojne agencije BačkaVeliki broj gostiju imao je priliku da se upozna sa kulinarskim ponudom vojvođanskih salaša, specifičnim proizvodima vojvođanske regije, kao i da proba vina vinarija uključenih u realizaciju projekta. Gosti su uživali u dobro poznatom bačkopetrovačkom kulenu, vojvođanskom specijalitetu – hleba masti i paprike, ali i raznim pitama, projama, štrudlama i kitnikesu.

DMC Dunav je prva kompanija ovog tipa na celom slivu Dunava u Evropi i osnova je za razvoj turizma na prostoru devet vojvođanskih opština koje su pozicionirane na Dunavu i na Fruškoj gori.

Meni je veliko zadovoljstvo da sam prisustvovala ovakvom skupu koji je organizovala Regionalna razvojna agencija Bačka u Briselu, koji je posvećen isključivo razvoju turizma na Dunavu i Fruškoj gori. Ova tema savršeno koincidira sa temom koju Turistička organizacija Srbije promoviše ove godine, a koja će biti predstavljena na svetskoj smotri turizma u Londonu 2015.godine, rekla je direktorica Turističke organizacije Srbije, Gordana Plamenac.

Dunav je naznačajnija reka Evrope, povezuje deset zemalja i svojom raznovrsnošću predstavlja svojevrsni simbol Evrope. Kao takav, Dunav mora biti i deo naše promotivne strategije, složili su se učesnici panela koji je održan u Briselu.

Nacionalni parkovi, koje Srbija ima, a prostiru se uz Dunav, kao što je na primer Fruška gora ili Đerdap, su zaista jedinstveni, kaže Gordana Plamenac. Veoma je retko, da imate takvo kulturno-istorijsko blago kao što imate recimo na Fruškoj gori, i savršenu destinaciju za aktivan odmor, naglasila je Plamenac.

U Briselu predstavljena objedinjena Turistička ponuda devet opština uključenih u projekat Regionalne razvojne agencije BačkaU Briselu predstavljena objedinjena Turistička ponuda devet opština uključenih u projekat Regionalne razvojne agencije Bačka

Dve vojvođanske manifesticije u Briselu, jasno pokazuju da je ovaj region ima jasnu viziju razvoja, da Pokrajinska vlada pomaže dobre projekte, kaže Branislav Bugarski, Pokrajinski sekretar za međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu. Želimo da iskoristimo Dunav mnogo više nego što je to danas, da razvijamo tih devet opština koje su se okupile oko ove sjajne ideje, i da stvorimo jasnu i zdravu platformu za razvoj ugostiteljstva, hotelijerstva, da pomognemo preduzetnicima u oblasti turizma, i takođe da imamo dobre projekte u budućnosti koji su vezani za Dumavsku strategiju, zaključio je Bugarski.

Proteklih godinu dana napravljena je struktura koja će odgovoriti trendovima u turizmu, kombinuje kvalitetan turistički smeštaj, zdravu i ukusnu hranu, informacione tehnologije, dobru turističku infrastrukturu i kvalitetnu uslugu.

Ovom promocijom, ozvaničili smo rad rezervacionog sistema i komercijalne aktivnosti Destinacijske menadžment organizacije Dunav, rekao je direktor Regionalne razvojne agencije Bačka, Srđan Vezmar na promociji u Briselu. Ovaj region je od sada bogatiji za tri nova turistička paketa i oni su od danas zvanično ponuđeni direktno tur operaterima iz Evrope, a uskoro i na našem jedinstvenom rezervacionom sistemu.

Prvi paket povezuje opšine Sremski, Karlovci, Irig, Beočin i Bačku Palanku. Drugi paket obuhvata područje Srbobrana, Bečeja i Žablja. Treći paket namenjen je biciklistima, koji će biti u prilici da voze po području opština Titel i Žabalj, po obodu reka, naglasila je Jasmina Beljan Iskrin, predsednica DMO Dunav i dodala da se aktivno radi na još različitih paketa koji će biti ponuđeni turistima. U pripremi je i četvrti paket koji će obuhvatiti opštine Bački Petrovac, Bač i Bačku Palanku.

Mi povezujemo turistički subjekte iz nekoliko opština u jednu celinu, unapređujemo postojeću turističku ponudu i razvijamo nove proizvode. Do sada smo povezali 70 turističkih i privrednih subjekata, kaže Beljan Iskrin.

Ostvarenim kontaktima u evropskoj prestonici u narednom period očekuje se nastavak rada na samoj strukturi DMC Dunav kako bi ona što efikasnije mogla da koristi fondove EU za svoj sopstveni razvoj.

Projekat uspostavljanja Destinacijske menadzment strukture na prostoru Dunava i Fruške gore finansira Pokrajinska vlada Vojvodine.

Izvor: www.rda-backa.rs

-
-
-
-
-
-
-
-