Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Pećinci, 21. april 2015.

Udružene sremske opštine posetila državna sekretarka za turizam

Zajednički do bolje turističke ponude

Zajednički do bolje turističke ponude

Da je zajednički nastup na Međunarodnom beogradskom sajmu turizma koji su realizovali turistički radnici sremskih opština bio dobar poslovni potez, svedoči i današnja poseta državne sekretarke za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Lukrecije Đeri. Radni sastanak sa ciljem prezentacije Srema kao turistički atraktivne regije i upoznavanja sa lokalnim pravcima razvoja turizma organizovala je Agencija za razvoj opštine Pećinci.

Zajednički do bolje turističke ponudeZajednički do bolje turističke ponude

Državna sekretarka je turističke radnike upoznala sa novinama koje donosi novi Zakon o turizmu, a razgovarano je i o aktuelnom i planiranim konkursima Ministarstva turizma. Lukreciji Đeri je na sastanku predstavljen koncept saradnje i zajedničkog nastupa u kreiranju turističkog proizvoda Srema, koji sve turističke organizacije sa ove teritorije kroz svoj rad primenjuju.
„Suština razvoja turizma nije da promovišmo resurse, već da znamo da ih iskoristimo, a prvi korak ka tome jeste da se formiraju sadržaji i usluge po kojima će određena destinacija biti prepoznatljiva na domaćem i na inostranom tržištu,“ rekla je Đeri, pohvalivši napore Sremaca da u zajedničke projekte uključe sremske lokalne samouprave i turističke organizacije i da definišu zajedničke prioritetne turističke proizvode. „Ministarstvo prepoznaje inicijativu za zajedničku saradnju i apeluje na organizacije u turizmu da se udruže, jer na taj način postajete prepoznatljivi i dovoljno jaki i konkurentni na tržištu da možete aplicirati za projekte, pronalaziti partnere i za međunarodne projekte i ostvariti veći prihod,“ istakna je ona.

Zajednički do bolje turističke ponudeZajednički do bolje turističke ponude

Sastanku su prisustvovali turistički radnici opština Sremske Mitrovice, Rume, Stare Pazove, Sremskih Karlovaca, Šida, Beočina, Surčina i domaćina sastanka Pećinaca. U ime Opštine Beočin sastanku su prisustvovali Mara Petković član Opštinskog veća i Ismet Ademovski, referent za poslove turizma pri Službi za lokalni ekonomski razvoj.

-
-
-
-
-
-
-
-