>"> >" />
Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Aktuelni konkursi
-
-
-
-
Godišnji izveštaji o radu javnih preduzeća
Cenovnik usluga javnih preduzeća
Promo materijali i brošure
Baze podazaka
Službeni list opštine Beočin
Pitajte predsednika
Pitajte predsednika skupštine
Javne nabavke
<< Nazad
Beočin, 6. mart 2015.

Opština Beočin spremna za primenu novih propisa u građevinarstvu

Predstavnici Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture danas su obišli šest lokalnih samouprava u Srbiji kako bi se uverili da li su spremne objedinjenu proceduru izdavanje građevinskih dozvola u roku od 28 dana.

"U većini obiđenih opština konstatovano je da su uprave spremne za nove propise u građevinarstvu, dok su oni koji su ukazali na kadrovske, tehničke i druge probleme posavetovani kako da ih reše", navodi se u saopštenju Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture.

Predstavnici Ministarstva obišli su Staru Pazovu, Inđiju, Novi Sad, Beočin, Irig i Rumu, a kako je najavljeno, kontrole će biti nastavljene narednih dana i u drugim opštinama.

Nov Zakon o planiranju i izgradnji počeo je da se primenjuje 1. marta i on propisuje objedinjenu proceduru izdavanja građevinskih dozvola, što znači da se poslovi koje je do sada radio investitor prebacuju na lokalne samouprave, koje su u obavezi da pribave sva mišljenja i uslove da bi se dobila građevinska dozvola.

Prema ranijim izjavama ministarke građevinarstva Zorane Mihajlović, primena novog zakona je prvi korak ka elektronskoj građevinskoj dozvoli koja će početi da se koristi od 1. januara 2016. godine.

Izvor: http://www.mgsi.gov.rs/

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
748