Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beograd, 21. septembar 2018.

Potpisani ugovori sa 11 opština za izradu urbanističkih planova za romska podstandardna naselja

Potpisani ugovori sa 11 opština za izradu urbanističkih planova za romska podstandardna naselja

Stalna konferencija gradova i opština /SKGO/ potpisala je ugovore sa 11 gradova i opština ( Kučevo, Bač, Beočin, Leskovac, Kuršumlija, Vrnjačka Banja, Bujanovac, Sombor, Pećinci, Lebane i Surdilica ) koji će biti podržani prilikom izrade urbanističkih planova za uređenje romskih podstandardnih naselja. Ovi se planovi mogu smatrati svojevrsnom „mapom puta“ za prostornu, socijalnu, infrastrukturnu i ekonomsku inkluziju romske zajednice u Srbiji. Ugovori su potpisani u okviru projekta “Podrška EU inkluziji Roma- Osnaživanje lokalnih zajednica za inkluziju Roma“.

Potpisani ugovori sa 11 opština za izradu urbanističkih planova za romska podstandardna naseljaPotpisani ugovori sa 11 opština za izradu urbanističkih planova za romska podstandardna naselja

Na sastanku je između ostalog istaknut značaj i uloga lokalnih samouprava, želja i nastojanje da svi građani i građanke imaju pravo na dostojan život, da se radi na unapređenju njihovog statusa,  kao i to da ćese raditi novi akcioni plan za 2019 i 2020. godinu.

-
-
-
-
-
-
-
-