Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. septembar 2024.

Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Beočin

Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Beočin

Danas je u Velikoj sali Opštine Beočin održana peta sednica Štaba za vanredne situacije na kojoj su razmotrene informacije o aktuelnoj hidrološkoj situaciji i sprovođenju odbrane od poplava na delu Dunava na teritoriji opštine Beočin.

Sednicom je predsedavala predsednica opštine Biljana Janković a pored članova Štaba, zasedanju su priustvovali i predstavnici kompanije „Lafarž“ koja je ponudila pomoć lokalnoj samoupravi u slučaju potrebe u okolnostma plavljenja Dunava.

Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine BeočinPovodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Beočin

Na zasedanju je usvojena Informacija o aktuelnoj hidrološkoj situaciji i sprovođenju odbrane od poplava na delu Dunava na području Južnobačkog okruga izrađena od strane JVP „Vode Vojvodine“.

Takođe, u Zaključku današnjeg zasedanja se navodi da se subjekti od posebnog značaja za zaštitu i spasavanje i svi ostali subjekti koji su osposobljeni za reagovanje u ovakvim situacijama, obavezuju da u skladu sa svojim nadležnostima sagledaju ljudske i materijalne kapacitete i izvrše adekvatnu pripremu za efikasan odgovor sa težištem na opasnost od poplava u cilju smanjenja opasnosti i mogućih posledica izlivanja reke Dunav.

Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine BeočinU ovom smislu, stavljena su u pripravnost i na raspolaganje javna preduzeća JKP „Beočin“ i JP „Toplana“ i Sportski centar „Beočin“ dok će kompanija „Lafarž“ u cilju pravovremenog reagovanja obezbediti dovoljne količine peska i Opštini Beočin stavlja na raspolaganje, u slučaju potrebe, 18 hiljada džakova za izgradnju brane priobalja i kritičnih tačaka. Takođe, JVP „Vode Vojvodine“ obezbedile su još pet hiljada džakova za punjenje peskom.

Iako je u ovom trenutku situacija na teritoriji opštine Beočin stabilna, Opštinski štab za vanredne situacije će neprekidno pratiti hidrološku i meteorološku situaciju na svojoj teritoriji i na bezi informacija dobijenih od nadležnih državnih organa i vodoprivrednih preduzeća, putem lokalnih sredstava za informisanje, blagovremeno upozoravati stanovništvo o potencijalnim opasnostima.

Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine BeočinPovodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Beočin

Na zasedanju je usvojen zaključak da u cilju što operativnijeg delovanja i olakšanog rada na punjenju džakova sa peskom, lokalna samouprava treba da obezbedi adekvatnu mehanizaciju te su iz tekućih budžetskih rezervi omogućena sredstva za kupovinu mašine/punilice za pesak, koja znatno olakšava navedene poslove, a koja je već danas dopremljena u Beočin.

Opštinski Štab za vanredne situacije nastavlja da prati realizaciju preventivnih i sprovođenje operativnih mera zaštite od poplava, a sve u cilju smanjenja opasnosti i mogućih posledica izlivanja reke Dunav.

Preuzmite zaključak:

- Zaključak štab 20.09.2024. godine Povodom aktuelne hidrološke situacije održana peta sednica Štaba za vanredne situacije Opštine Beočin

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-
-