Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. jul 2024.

Do 19. jula besplatni mamografski pregledi u beočinskom Domu zdravlja

Do 19. jula besplatni mamografski pregledi u beočinskom Domu zdravlja

Do 19. jula besplatni mamografski pregledi u beočinskom Domu zdravljaU cilju prevencije bolesti raka dojki, beočinski Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo, sprovodi besplatne mamografske preglede koji su namenjeni ženama starijim od 40 godina koje do sada nisu imale priliku da urade mamografiju, kao i onima koje su uradile kontrolne preglede pre dve godine i duže.

Pokretni mamograf biće dostupan za preglede u Beočinu do 19. jula a zainteresovane sugrađanke svoje termine mogu zakazati putem broja telefona patronažne službe: 064 845 5408.

Do 19. jula besplatni mamografski pregledi u beočinskom Domu zdravljaDo 19. jula besplatni mamografski pregledi u beočinskom Domu zdravlja

Kako u Domu zdravlja navode, ova akcija se sprovodi u saradnji sa Pokrajinskim sekretarijatom za zdravstvo već drugi put ove godine a u prvom krugu je 630 žena iz Beočina i okoline imalo je priliku da uradi besplatnu mamografiju i dobije savete lekara.

Prema rečima direktorke beočinskog Doma zdravlja dr Vere Radosavljević, pokretni mamograf služi, pre svega, za besplatan skrining žena u manjim i ruralnim sredinama gde je najveći nedostatak mamografa.

„Akcijom „Bori se kao žena“ želimo da stavimo akcenat na prevenciju bolesti ali i da podsetimo naše sugrađanke da se mamografski pregledi redovno trebaju raditi od 40 godine. Imali smo slučajeve gde su upravo ovde pacijentkinje pravovremeno otkrile probleme sa zdravljem dojki i već su pristupile efikasnom lečenju. Očekujemo da ćemo u ovom krugu imati mogućnost da pregledamo još 200 žena.“, rekla je Radosavljević.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-