Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 27. maj 2024.

Beočin domaćin ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ u stonom tenisu

Beočin domaćin ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ u stonom tenisu

Danas je u Beočinu na konferenciji za novinare najavljen internacionalni stonoteniski turnir „Trofej Evrope“ koji će se u organizaciji stonotensikog kluba „Radnički 1972“ a uz podršku Opštine Beočin, održati od 30. maja do 2. juna u Sportskom centru „Beočin“.

Kako najavljuju organizatori, „Trofej Evrope“ će ove godine u Sportskom centru „Beočin“ okupiti 20 najboljih evropskih ekipa iz 13 zemalja i to 12 muških i 8 ženskih, koje su osvojile najviše plasmane na državnim ekipnim prvenstvima. 

Domaćin ovogodišnjeg takmičenja je beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972“, dvostruki šampion Srbije koji je raspoređen u D grupi u konkurenciji muškaraca.

Prema rečima predsednice opštine Beočin Biljane Janković, ovaj događaj biće još jedna prilika da Beočin pokaže gostoprimstvo i navijački duh tokom mečeva u kojima će učešće uzeti veliki broj takmičara, sportskih radnika i volontera.

Beočin domaćin ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ u stonom tenisuBeočin domaćin ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ u stonom tenisu

„Velika je čast za Beočin da bude domaćin ovako značajnog takmičenja evropskog ranga ali i zadovoljstvo za sve naše sportske radnike i publiku jer mi volimo da kažemo da smo grad sporta i velikih sportista čemu svedoči dvostruka titula šampiona države naših stonotenisera.“, istakla je Janković i dodala da Opština Beočin prepoznaje uspeh svojih sportista te da je prošle godine nakon osvojene titule prvaka države i novčano nagradila beočinske stonotenisere sa po 50 000 dinara što je novina u Beočinu i primenjuje se na sve sportiste koji osvoje visoki plasman na državnim i međunarodnim takmičenjima.

„I ovog puta verujemo u uspeh naših stonotenisera i radujemo se navijanju! Organizatorima turnira želim dobar i uspešan rad a takmičarima i publici dobrodošlicu u Beočin i mnogo sreće tokom mečeva.“, poručila je Janković.

Predsednik kluba „Radnički 1972“ Mijodrag Grandić istakao je da je ovo velika čast ali i odgovornost za organizatore jer se finale „Trofeja Evrope“ prvi put igra u Srbiji kao i da na turnir dolaze izuzetni igrači.

„Učestvuje dosta poznatih imena evropskog stonog tenisa tako da će konkurencija biti izuzetno velika. Mi kao šampionski klub uvek imamo zdrave ambicije i očekujemo dobar rezultat. Želim da se zahvalim Opštini Beočin na pomoći i svim partnerima na podršci ali i da pozovem sve ljubitelje stonog tenisa u Beočin.“, rekao je Grandić.

Boje beočinskog „Radničkog 1972“ na predstojećem „Trofeju Evrope“ braniće igrači Bojan Crepulja, Zoltan Pete, Marko Petkov i internacionalac Mihajlo Pajkov.

Kapiten beočinskog kluba „Radnički 1972“ Bojan Crepulja istakao je da je klub uz pomoć Opštine Beočin, Stonoteniskog saveza Vojvodine i Stonoteniskog saveza Srbije uradio dosta na pripremama turnira i da se nada plasmanu Srbije u polufinale „Trofeja Evrope“.

„Naš klub igra u grupi D sa Švedskom i Slovačkom i poznati su nam sastavi tih ekipa i s toga mislim da uz dobru igru mi možemo da prebrodimo prvi deo i prođemo kvalifikacije sve do polufinala. Imamo razloga da budemo optimisti a nadamo se i podršci navijača.“, rekao je Crepulja.

Ceremonija svečanog otvaranja ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ biće upriličena u petak, 31. maja u Sportskom centru „Beočin“ u 9 časova.

Takmičarski deo turnira počinje utakmicama 1. kola grupne faze gde će se susresti po tri ekipe od kojih najbolje dve prolaze kvalifikacije. Mečevi će se igrati od 9.30, 12.30, 15.30 i 18.30 časova.

Pozivamo sve ljubitelje stonog tenisa da posete ovogodišnji „Trofej Evrope“ i da zajedno podržimo i bodrimo naše stonotenisere!

Beočin domaćin ovogodišnjeg „Trofeja Evrope“ u stonom tenisu

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-