Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 22. maj 2024.

Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“

Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“

Zamenik predsednice opštine Beočin Stefan Tomović potpisao je danas u Palati Srbija u Beogradu ugovor kojim su Opštini Beočin dodeljena sredstva Ministarstva za brigu o selu u iznosu od 500 000 dinara za organizaciju manifestacije „Miholjski susreti sela“.

„Manifestacija „Miholjski susreti sela“, će se četvrti put održati u opštini Beočin a treću godinu zaredom Beočin selo će biti domaćin ovog lepog događaja. Ideja je da i ove godine okupimo brojne učesnike, lokalne proizvođače hrane, pića i delikatesa, izvođačke sastave i udruženja kako bi na najbolji način i uz tradicionalno gostoprimstvo pokazali potencijale, običaje i tradiciju našeg kraja“, istakao je Tomović.

Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“Beočin selo i ove godine domaćin manifestacije „Miholjski susreti sela“

„Miholjski susreti sela“ su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa opštinama širom naše zemlje realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima.

Nakon današnjeg potpisivanja ugovora sa predstavnicima lokalnih samouprava ministar za brigu o selu Milan Krkobabić najavio je ovogodišnje učešće 113 opština za koje je Ministarstvo izdvojilo 55 miliona dinara.

„Miholjski susreti sela i ove godine bukte Srbijom u 113 opština a održavaće se u periodu od 1. juna do 1. novembra. Posebnu radost pričiniće nam naši ljudi sa Kosova i Metohije koji u Orahovcu organizuju svoje susrete.“, poručio je Krkobabić.

Susreti će ove godine okupiti 1775 sela a očekuje se rekordnih 250 hiljada učesnika i posetilaca širom Srbije.

Kalendar manifestacija sa mestom održavanja i planiranim aktivnostima biće objavljen na sajtu Ministarstva za brigu o selu za sve koji žele da ih posete tokom ovog leta i jeseni.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-