Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 16. april 2024.

U sredu u Beočinu počinje 47. Smotra amaterskih pozorišta Srema

U sredu u Beočinu počinje 47. Smotra amaterskih pozorišta Srema

47. „Smotra amaterskih pozorišta Srema“ održaće se od 17. do 24. aprila u Kulturnom centru opštine Beočin a i ove godine, publika će moći da uživa u brojnim amaterskim pozorišnim ostvarenjima koji u Beočin dolaze iz gotovo svih sremskih opština.

Svečano otvaranje festivala je u sredu, 17. aprila u 20 časova kada će publika moći da pogleda najnoviju predstavu „Podanik“ Amaterskog pozorišta KUD „Brile“ iz Beočina koja je rađena po tekstu Ivana M. Lalića, u režiji Sekule Petrovića.

U četvrtak, 18. aprila od 20 časova Kreativni centar „Artelje“ iz Inđije predstaviće se sa predstavom „Ožalošćena porodica“ po motivima Branislava Nušića, u režiji Teodore Marčete.

U petak, 19. aprila, Amatersko dramsko pozorište „Pepo Krsto“ iz Surduka izvešće predstavu „A ko ovde umire“ po tekstu Vjekoslava Dominija, u režiji Dušana Radojčića.

Kulturni centar „Pećinci“ će se ove godine publici predstaviti sa dva svoja pozorišna ostvarenja i to „Kosana, udovica ovdašnja“ po tekstu Đoke Filipovića a u režiji Slobodana Stankovića, koja je na repertoaru u subotu, 20. aprila sa početkom u 18 časova dok će istog dana od 20.30 časova publika moći da pogleda predstavu „Igre u pesku“ reditelja Bojana Naića.

U nedelju, 21. aprila od 20 časova AP „Branislav Nušić“ iz Šida igraće predstavu „Duga šetnja do kuće“ prema tekstu i režiji Cvetina Aničića.

U ponedeljak, 22. aprila od 18 časova na „Smotri“ će nastupiti „Ruma teatar“ koji će izvesti predstavu „Nije sve u ljubavi“ rađenu po motivima iz filma „Kako je propao rok end rol“. Režiju za ovo ostvarenje koje igraju učenici rumske Gimnazije „Stevan Puzić“ i Osnovne škole „Dušan Jerković“, potpisuju Marija Ratančić i Višeslava Nalčić.

Istog dana od 20.30 časova u beočinskom Domu kulture predstaviće se dramska sekcija „Mitrovačke gimnazije“ iz Sremske Mitrovice sa svojom hit predstavom „Siromašni Romeo“ koju je prema tekstu Todeta Nikoletića režirala Lea Nedimović.

U utorak, 23. aprila u 18 časova „Malo školsko pozorje“ iz Stare Pazove izvešće predstavu „Lari Tompson, tragedija jedne mladosti“ po tekstu Dušana Kovačevića, u režiji Sofije Milošević.

Od 20.30 časova Amatersko pozorište „Mirko Tatalović Ćira“ iz Nove Pazove izvešće predstavu „Čuješ li, majko, vapaj moj?“ po tekstu V. Savića, u režiji Aleksandera Baka.

Selektor „Smotre“ književnik i pozorišni i TV reditelj Milan Blegišanin, proglasiće najuspešnija ostvarenja i dodeliti nagrade i priznanja ovogodišnjeg festivala amaterskih pozorišta Srema, u sredu 24. aprila kada će Pozorište „Raša Plaović“ iz Uba u čast nagrađenih izvesti pozorišnu predstavu „Bajka o pozorištu“, u režiji Duška Aškovića.

Ovogodišnju „Smotru amaterskih pozorišta Srema“ će pratiti i žiri publike u sastavu: Jelena Viktorova, Ismet Ademovski i Miloje Knežević, koji će nakon svake odigrane predstave proglašavati najuspešnije muške i ženske uloge.

Organizator događaja je Kulturni centar opštine Beočin koji je i ove godine domaćin „Smotre“ uz podršku Saveza umetničkog stvaralaštva amatera Vojvodine.

Pokrovitelj festivala je Opština Beočin.

Ulaz na sve pozorišne predstave je besplatan.

Dobrodošli!

-
-
-
-
-
-
-
-