Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 7. mart 2024.

Romska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan žena

Romska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan žena

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković i direktorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović prisustvovale su proslavi koju je povodom obeležavanja Međunarodnog dana žena u četvrtak, 7. marta, organizovala romska zajednica u Beočinu.

Romska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan ženaRomska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan žena

Janković je ovom prilikom svim ženama srdačno čestitala praznik i uputila reči zahvalnosti predstavnicama romske zajednice na pozivu ovogodišnjem osmomartovskom prijemu.

Romska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan ženaRomska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan žena

„Tradicionalno, uz podršku Opštine Beočin sa našim sugrađankama Romkinjama obeležavamo Dan žena i želimo da pošaljemo najlepše poruke o zajedništvu i lepoti različitosti koje negujemo ovde u Beočinu. Opština Beočin i u ovoj godini nastavlja sa programima inkluzije Roma, a posebno bih želela da ohrabrim sve žene da zajedno rade na stvaranju romskih udruženja i ženskih organizacija koje bi značajno promovisale vrednosti, kulturu, tradiciju i obrazovanje Roma.“, poručila je Janković.

Romska zajednica u Beočinu proslavila međunarodni dan ženaDirektorka Kancelarije za inkluziju Roma Ljiljana Mihajlović je u svom obraćanju takođe svim ženama čestitala 8. mart i istakla da je Beočin jedna od retkih opština u Vojvodini koja ima izuzetno razvijenu romsku zajednicu te da su ovakvi događaji prilika da romske žene u duhu svoje tradicije i kulture obeleže i značajan međunarodni praznik.

Događaj je kroz pokroviteljstvo podržala Opština Beočin.

Posebnu zahvalnost upućujemo ovogodišnjim organizatorkama, našim sugrađankama Zuhri Sinani, Tini Jovanov, Elsadi Drmaku i Nazniji Demirović na večerašnjem gostoprimstvu.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-