Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 28. februar 2024.

U Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mir

U Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mir

Danas je u Opštini Beočin održano prvo ovogodišnje zasedanje Saveta za bezbednost, javi red i mir kojim je predsedavao predsednik Saveta Stojan Ivanović.

Sednici su prisustvovali predsednica opštine Beočin Biljana Janković, načelnik Policijske stanice Beočin Zoran Kuzmanov, v.d. direktorka Doma zdrvalja „Dr Dušan Savić Doda“ Vera Radosavljević i vođa vatrogasno-spasilačke grupe Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Beočinu Miša Savić.

U Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mirU Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mir

Na sednici je usvojen sledeći dnevni red:

1. Izbor zamenika Saveta za bezbednost, javi red i mir;
2. Upoznavanje sa aktuelnom bezbednosnom situacijom na teritoriji opštine Beočin;
3. Razno.

Članovi Saveta jednoglasno su izabrali načelnika Policijske stanice Beočin Zorana Kuzmanova za zamenika Saveta za bezbednost, javi red i mir opštine Beočin.

Tokom zasedanja predstavljeni su i izveštaji o dosadašnjem radu Policijske stanice Beočin, Doma zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ i Vatrogasno-spasilačkog odeljenja u Beočinu, nakon čega je razmotrena i aktuelna bezbednosna situacija na teritoriji opštine koja je ocenjena kao stabilna.

U Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mirU Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mir

Načelnik Policijske stanice Beočin Zoran Kuzmanov istakao je da je u 2023. godini zaplenjeno 54.6 kilograma narkotika što je značajno doprinelo suzbijanju proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga na teritoriji opštine Beočin za šta su beočinski policajci i nagrađeni od strane Ministarstva unutrašnjih poslova.

Takođe, Kuzmanov je istakao da će se, pored suzbijanja narkomanije, rad policije i u 2024. godini bazirati na nekoliko prioriteta te da će se nastaviti sa pojačanim kontrolama u saobraćaju, kao i sa merama podrške školama i ostalim aktivnostima policije u cilju obezbeđivanja javnog reda i mira.

U Opštini Beočin održana prva sednica Saveta za bezbednost, javni red i mirSaradnja svih nadležnih organa i ustanova je ocenjena kao veoma dobra a pored defiisanja prioriteta u radu Saveta, dogovorena je dalja koordinacija kako bi se sačuvala bezbednost i unapredili uslovi održavanja javnog reda i mira na teritoriji opštine Beočin.

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-