Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 23. februar 2024.

Izbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine Beočin

Izbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine Beočin

U četvrtak je u Kulturnom centru opštine Beočin održana 21. po redu manifestacija „Izbor za sportistu godine“ na kojoj je Sportski savez tradicionalno dodelio nagrade i godišnja priznanja najboljim sportistima, sportskim klubovima, pojedincima i organizacijama za ostvarene rezultate u 2023. godini.

Za sportistu godine proglašen je džudista Džudo kluba „Cement“ Velimir Kosović Sportski savez Opštine Beočin dodelio je nagrade, priznanja i zahvalnice u još 18 kategorija.

Svečanosti je prisustvovala predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je svim dobitnicima nagrada i priznanja uputila srdačne čestitke i istakla da će Opština Beočin nastaviti da podržava rad svih klubova koji postoje pod okriljem Sportskog saveza te da je u ovoj godini iz budžeta lokalne samouprave za ovu namenu izdvojeno 14 miliona dinara.

Izbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine BeočinIzbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine Beočin

„Beočin je uvek bio i ostaće grad sporta a sa namerom da podržimo mladost i negujemo sportske vrednosti, Opština Beočin će nastaviti da bude partner našim klubovima jer verujemo da je važno ulagati u mlade ljude i promovisati njihov uspehe. U proteklom periodu uveli smo i neke lepe novine i uspostavili praksu dodele novčanih nagrada od po 50 hiljada dinara za sportiste koji ostvare vrhunske rezultate na državnim i međunarodnim takmičenjima. Izuzteno me raduje što je njih sve više i znam da su među njima naši budući reprezentativci.“, istakla je Janković.

Nagrade „Budućnost sporta opštine Beočin” dodeljene su džudistima Džudo kluba „Cement“ Lazaru Stanojeviću, Mileni Bojanić, Lazaru Jokiću, Predragu Kovačeviću, Aleksi Ivkoviću, Milenku Milinkoviću, Mihajlu Miljanoviću, Davidu Mikecu, Veljku Selaku i Ognjenu Saviću.

U istoj kategoriji nagrađeni su i mladi fudbaleri FK „Cement“ Petar Trbojević, Uroš Petrović, Slavko Varešić, Aleksa Počić, Veljko Crnčević, Vukan Trbojević, Dušan Derajić, Stefan Nedić, Petar Todorović, Petar Radulović i Stefan Tihojević.

Nagrade „Budućnost sporta“ dodeljene su i fudbalerima FK „Susek“ Marku Smederevcu, Vukašinu Kamenaroviću, Ivanu Antiću, Dariu Antiću, Dušanu Paroškom, Vladi Miloševu, Nikoli Kojiću, Nebojši Hustiju i Maksimu Siču.

Iz Košarkaškog kluba „Beočin“ nagrađeni su Sulejman Demirović, Milan Mesinger, Marko Škamla, Lazar Pušić, Jovan Stanković, Lazar Prekogačić, Edin Mustafi, Andrej Novaković, Vuk Džambas, Nikola Vitas i Danilo Stanković.

Izbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine BeočinIzbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine Beočin

Nagrade „Budućnog sporta“ za 2023. godinu poneli su i karatisti Karate kluba „Cement“ Aleksandra Lukač, Julijana Novaković, Sofija Kostadinović, Elena Kosić, Gleb Ivanis, Aleksandar Subotin, Mihajlo Đorđevski, Stefan Lukač i Nataša Aleksovski.

Iz Odbojkaškog kluba „Beočin“ nagrađene su Isidora Janković, Una Pavlović, Aleksandra Rajičić, Aleksandra Kragić, Mia Borojević, Aleksandra Vrhovac, Mia Ćetojević, Ksenija Šijački, Nikolina Milovanović i Hana Vujanović.

Za najbolje pionire proglašeni su Uroš Jalić iz Džudo kluba „Cement“ i Maksim Šakirov Fudbalskog kluba „Cement”.

Za najbolje najmlađe pionirke u 2023. godini proglašene su Gorana Ilić iz Džudo kluba „Cement“ i Dragana Vuković iz Karate kluba „Cement“ a za najbolje pionirke izabrane su Anđela Milinković (KBS KUNG FU Kik Boks Klub BFC Beočin) i Leonora Bandović (Odbojkaški klub „Beočin“).

Najbolji mlađi kadet je Aleksandar Janjić iz Karate kluba „Cement” a u kategoriji najbolji kadet, nagrađeni su Srđan Miljić iz Džudo kluba „Cement“ i Marko Gončin iz Košarkaškog kluba „Beočin“. Za najbolje kadetkinje izabrane su Natalija Prolić iz Džudo kluba „Cement“ i Dunja Lukić iz Odbojkaškog kluba „Beočin“.

Najbolji mlađi junior je Nemanja Jovanović iz KBS KUNG FU Kik Boks Kluba „BFC Beočin”. Za najbolje juniore proglašeni su Srđan Antelj iz Džudo kluba „Cement“ i Nikola Bracanović iz Fudbalskog kluba „Cement“ a u kategoriji najbolja juniorka nagrađena je Tamara Pandža iz Odbojkaškog kluba „Beočin“.

Najbolji seniori su Luka Miljić iz Džudo kluba „Cement“ i Vladimir Zorić iz Košarkaškog kluba„Beočin“. Priznanje za najbolju seniorku pripalo je Jovani Stjepanović iz Džudo kluba „Cement“ kao i Zorici Jovanović iz Rukometnog kluba „Beočin 1959“.

Izbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine BeočinIzbor za Sportistu godine 2023. - Velimir Kosović izabran za sportistu godine opštine Beočin

Za najboljeg trenera proglašen je Marin Mrvičin iz Fudbalskog kluba „Susek”, a najbolji sportski radnik u 2023. godini je Marko Bursać iz Fudbalkog kluba „Borac“ iz Rakovca.

Najuspešniji sportski kolektivi suDžudo klub „Cement“ i beočinski stonoteniski klub „Radnički 1972”.

Priznanje za promocioju sporta u Srbiji i svetu dodeljeno je za ostvarene izuzetne rezultate u džudou Siniši Miljiću i Šabanu Diljaju.

Priznanja za pomoć u razvoju sporta u opštini Beočin uručena su Draženu Proliću iz Džudo kluba „Cement”, Mijodragu Grandiću iz stonoteniskog kluba „Radnički 1972”, Kulturnom centru opštine Beočin, Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu, Sportskom centru „Beočin”, dugogodišnjim sportskim trenerima Živku Žiletu Živanoviću, i Šari Vargi-Gajić.

Sportski savez opštine Beočin dodelio je i zahvalnice prijateljima manifestacije za pomoć u organizaciji programa, voditelju i kulturnom radniku Draganu Jovičiću Srbi, solistkinji Milici Veljković i muzičkom sastavu „Charlie Brown Band” koji je i ove godine bio zadužen za muzički deo programa.

Ponosni na trud, zalaganje i uspeh naših sportista ali i saradnju koju ostvarujemo sa svim klubovima, Opština Beočin ovim putem upućuje čestitke svim dobitnicima ovogodišnjih priznanja!

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-