Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. decembar 2023.

Podrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I Metohije

Podrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I Metohije

Opština Beočin podržala je prazničnu humanitarnu akciju „Budi nečiji Deda Mraz“ na kojoj učenici Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko“ prikupljaju slatkiše kako bi se pripremili novogodišnji paketići za njihove vršnjake sa Kosova i Metohije.

Beočinski osnovci svih uzrasta uzeli su učešće u velikom humanitarnom turniru i tokom celog decembra takmiče se u malom fudbalu, igri „između dve vatre“ i odbojci a sve prijavljene ekipe redovno doniraju industrijski upakovane slatkiše, odeću, igračke, školski pribor i čestitke koje će uskoro krenuti put Kosova i Metohije kao praznični pozdrav od dece iz Beočina.

Podrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I MetohijePodrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I Metohije

Naše najmlađe sugrađane danas je na jednoj od fudbalskih utakmica obišla predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja je u želji da podrži ovu lepu akciju, donirala slatkiše i čestitala učenicima i njihovim nastavnicima na uspešnoj realizaciji humanitarnog turnira.

„Vreme praznika je najbolje vreme da pokažemo solidarnost i da se zajednički potrudimo da obradujemo one kojima je naša podrška potrebna. Ponosna sam na našu školu koja složno ide ka zacrtanom cilju i ovo je samo jedan znak pažnje i doprinos njihovoj akciji. Drago mi je što se deca od najmlađeg uzrasta kroz vannastavne aktivnosti usmeravaju ka dobrim vrednostima i što smo kao lokalna zajednica u prilici da pokažemo solidarnost i humanost na delu!“, rekla je Janković.

Podrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I MetohijePodrška humanitarnoj akciji za decu sa Kosova I Metohije

Ovaj humanitarni turnir organizovan je na inicijativu nastavnice fizičkog vaspitanja Dušice Ristić koja u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ sprovodi višemesečni rekreativni program „Aktivna škola - izazov 2023“.

„U ovom projektu učešće je uzelo sedam evropskih zemalja i deset škola na teritoriji Republike Srbije a naša škola je jedna od njih. Svakog meseca zajedno sa učenicima izaberemo jedan rekreativni izazov a za decembar smo želeli da spojimo sport i humanost pa smo odlučili da sakupimo donacije za decu sa Kosova i Metohije.“, rekla je Ristić i zahvalila se svima koji su učestvovali u humanitarnoj akciji.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-