Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 20. novembar 2023.

Obezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Beočin

Obezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Beočin

Danas je u Palati Srbija u Beogradu potpisan ugovor o saradnji Komesarijata za izbeglice i migracije Republike Srbije i Opštine Beočin o dodeli sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji naše opštine.

Za ove namene izdvojeno je ukupno 3 miliona dinara od čega je prema konkursu Komesarijata za izbeglice i migracije, iz republičkog budžeta opredeljeno 2.7 miliona dinara dok je učešće Opštine Beočin 300 hiljada dinara.

Obezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji opštine BeočinObezbeđena sredstva za ekonomsko osnaživanje izbeglica i interno raseljenih lica na teritoriji opštine Beočin

Potpisnik ugovora bio je pomoćnik predsednice opštine Beočin Goran Pekez.

Zahvaljujući ovim sredstvima lokalna samouprava će kroz konkurs imati mogućnost finansijski da podrži 12 izbegličkih porodica kroz nabavku neophodnih manjih poljoprivrednih mašina i opreme ili osnovnog stada za započinjanje poljoprivredne delatnosti kao i alata i opreme za obavljanje zanatskih usluga.

Iznos koji će se po sprovedenom konkursu na teritoriji opštine Beočin dodeljivati je do 250 hiljada dinara po porodičnom domaćinstvu.

foto: Opština Beočin, Komesarijat za izbeglice i migracije Republike Srbije

-
-
-
-
-
-
-
-