Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. septembar 2023.

Besplatni udžbenici za sve osnovce u Opštini Beočin

Besplatni udžbenici za sve osnovce u Opštini Beočin

Drugu godinu za redom Opština Beočin obezbedila je besplatne komplete udžbenika za sve učenike od prvog do osmog razreda koji pohađaju dve osnovne škole na teritoriji opštine.

Zahvaljujući ovoj meri podrške, preko 1000 beočinskih osnovaca imaće besplatne knjige na početku školske godine a imajući u vidu da pojedini kompleti udžbenika u višim razredima iznose i do 20 000 dinara, roditelji neće morati da brinu o porodičnom budžetu koji je u ovom periodu na posebnom udaru.

Besplatni udžbenici za sve osnovce u Opštini BeočinBesplatni udžbenici za sve osnovce u Opštini Beočin

Lokalna samouprava je za ove potrebe iz sopstvenog budžeta izdvojila 13.5 miliona dinara a mere podrške nisu izostale ni prvacima koji su dobili školski pribor.

„Drugu godinu za redom lokalna samouprava omogućuje besplatne komplete udžbenika za sve đake od prvog do osmog razreda kojih ima nešto više od hiljadu na teritoriji naše opštine. Tu je i regresiranje troškova prevoza, besplatan vrtić i verujem da su to stabilne mere podrške na koje roditelji mogu da računaju. Ove godine smo uveli i besplatnu maturu za mlađe osnovce i pokrenuli pitanje ulaganja u gotovo sve školske objekte na teritoriji cele opštine. Očekujemo da će u narednih godinu dana sve škole imati značajno bolje i unapređene uslove za boravak i rad sa decom.“ istakla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Susečki đaci su tokom ove nedelje u dogovoru sa nastavnim kadrom već preuzeli svoje komplete udžbenika dok će podela besplatnih udžbenika u Osnovnoj školi „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu biti organizovana u subotu, 9. septembra od 8 do 12 časova za učenike od prvog do četvrtog razreda, kao i od 12 do 16 časova, za učenike od 5 do 8 razreda.

-
-
-
-
-
-
-
-