Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. avgust 2023.

Obezbeđena sredstva za sanaciju krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu

Obezbeđena sredstva za sanaciju krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu ugovor kojim je Pokrajinska vlada obezbedila 76 959 397 dinara za sanaciju krova centralnog objekta Osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u Beočinu.

Obezbeđena sredstva za sanaciju krova osnovne škole „Jovan Grčić Milenko” u BeočinuPrema njenim rečima, ova sredstva će biti utrošena na prekopotrebnu sanaciju krova najveće beočinske škole a biće izvedeni i drugi radovi na rekonstrukciji objekta kako bi se obezbedili bolji i bezbedniji uslovi za boravak učenika i nastavnog kadra u samoj školi.

„Višedecijskim nemarom i lošim održavanjem naša najveća osnovna škola je već duži niz godina suočena sa problemom prokišnjavanja krova i danas smo svi u situaciji kada taj problem želimo i moramo odgovorno da rešimo. Površina krova je 1 500 kvadratnih metara i nikakve popravke više ne dolaze u obzir već je kompletna i kvalitetna sanacija neophodna. Takođe, oštećenja na unutrašnjosti objekta koja su nastala zbog prokišnjavanja su ozbiljna i remete nastavni proces a dovedena je u pitanje i bezbednost učenika i nastavanika. Od trenutka kada sam stupila na dužnost imam dobru saradnju sa upravom škole i dobila sam jasan uvid u sve što je potrebno rešiti. Lokalna samouprava će i iz sopstvenog budžeta učestvovati u rekonstrukciji objekta ali nam je zbog obima radova ipak bila neophodna podrška Pokrajine na kojoj smo veoma zahvalni.“, rekla je Janković.

Osnovnu školu „Jovan Grčić Milenko“ u Beočinu pohađa oko 900 učenika a objekat je sa svojom površinom od 7 100 kvadratnih metara jedan od većih u Vojvodini. Škola je pretrpela i posledice snažnog nevremena koje je tokom jula zadesilo područje Srema a vidna su i oštećenja nakon ovogodišnjih obilnih padavina koje su takođe pričinile materijalnu štetu.

„Rok za završetak radova na rekonstrukciji, sa svim pripremnim postupacima pored samog izvođenja radova, mora obuhvatati i nesmetano funkcionisanje škole,tako da je realno vreme za koje je moguće izvršiti radove do godinu dana, odnosno do kraja avgusta 2024. godine.“, dodala je Janković.

foto: Opština Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-