Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 19. jun 2023.

Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“

Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“

Tokom proteklog vikenda u Braziliji je održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“ koju pod pokroviteljstvom opštine Beočin tradicionalno organizuje Udruženje žena „Brazilijanski biseri“.

Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“

I ovog puta naši vinari, pčelari, zanatlije i brojna udruženja vrednih žena okupili su se oko ideje da zajednički predstave fine ukuse i mirise našeg kraja a podršku programu dala su deca beočinskog crkvenog hora „Sveti Vasilije Ostroški“, folklorni ansambl KUD „Brile“ iz Beočina, tamburaški sastav „Aldumaš“ iz Novog Sada, kao i meštani Brazilije Jovan Birća i talentovane devojčice Hristina Ilić i Dragana Zlatanović koji su se istakli upečatljivim pojedinačnim nastupima.

Voditeljka programa bila je Ratka Dulić koja je na najlepši način posetioce obradovala i svojom poetskom interpretacijom himne „Brazilijanskih bisera“.

Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“Održana manifestacija „Miris lipe na čardi brazilijanskoj“

Manifestaciju je otvorila predsednica opštine Beočin Biljana Janković koja se zahvalila svima na učešću i nesebičnom doprinosu da kao lokalna zajednica radimo na očuvanju tradicionalnih vrednosti i kulture Srema i na taj način pošaljemo najlepšu poruku svima o lepotama i vrednostima našeg kraja.

„U godini kada Udruženje žena „Brazilijanski biseri“ obeležava deset godina postojanja sa ponosom želim da uputim čestitke svim članicama na trudu i ljubavi koju ulažu u Braziliju ali i prijateljskim vezama koje su uspostavljene sa drugim mestima i opštinama Srema. Ova manifestacija je za Braziliju praznik lepote, talenta naše dece i naših meštana ali i umeća i truda naših žena i lokalnih proizvođača koje uvek treba podržati.“, istakla je Janković.

U nastavku vam donosimo deo atmosfere i lepog druženja posetilaca, učesnika i izlagača koju je zabeležila Ivana Cvijović.

foto: Ivana Cvijović

-
-
-
-
-
-
-
-