Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 9. jun 2023.

Pokrajina dodelila sredstva za projekte iz oblasti kulture - 120 000 dinara za nabavku novih knjiga u beočinskoj biblioteci

Pokrajina dodelila sredstva za projekte iz oblasti kulture - 120 000 dinara za nabavku novih knjiga u beočinskoj biblioteci

Juče je u amfiteatru Arhiva Vojvodine upriličena dodela ugovora koje je Pokrajinski sekretarijat za kulturu, javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama dodelio po osnovu tri ovogodišnja javna konkursa.

Prema rečima pokrajinske sekretarke za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama, Dragane Milošević ove godine Pokrajinska vlada izdvojila je 78 miliona dinara za podršku razvoju projekata iz oblasti kulture što je značajno povećanje u odnosu na period od pre pet godina kada je za ovu namenu izdvojeno 10 miliona dinara.

Pokrajina dodelila sredstva za projekte iz oblasti kulture - 120 000 dinara za nabavku novih knjiga u beočinskoj biblioteci

„Veliko mi je zadovoljstvo, čast i ponos što danas u amfiteatru Arhiva Vojvodine uručujemo 175 ugovora, po osnovu tri konkursne linije koje su namenjene za zaštitu i očuvanje kulturnog nasleđa, za projekte koji se odnose na tradicionalno stvaralaštvo Srba, kao i za projekte koje smo snažno podržali kada je u pitanju nabavka knjiga javnim, gradskim i opštinskim bibliotekama za popunjavanje bibliotečkog fonda“, istakla je Milošević uoči uručivanja ugovora korisnicima sredstava.

U okviru ovog budžeta za nabavku knjiga javnih opštinskih i gradskih biblioteka izdvojeno je pet miliona dinara a sredstva su raspoređena na 39 projekata među kojima je i program finansiranja nabavke knjiga školske lektire i beletristike za biblioteku „Jovan Grčić Milenko“ iz Beočina. Za ovu namenu konkursom je opredeljeno 120 000 dinara a potpisnica ugovora bila je direktorka Centra za kulturu, sport i turizam opštine Beočin Ivana Brankov.

Pokrajina dodelila sredstva za projekte iz oblasti kulture - 120 000 dinara za nabavku novih knjiga u beočinskoj biblioteciPokrajina dodelila sredstva za projekte iz oblasti kulture - 120 000 dinara za nabavku novih knjiga u beočinskoj biblioteci

„Kada govorimo o značaju bibliotečke delatnosti, ne smemo da zaboravimo njenu aktuelnost. Upravo nabavka novih knjiga i lektire, u skladu sa novim planom i programom rada osnovnih i srednjih škole, pružiće našim najmlađim korisnicima zanimljiviji i kvalitetniji izbor knjiga. I ove godine se zahvaljujemo Pokrajinskom sekretarijatu za kulturu, informisanje i odnose sa verskim zajednicama što je prepoznao i podržao naše napore da sačuvamo i obnovimo rad naše gradske biblioteke.“, rekla je Brankov nakon zvaničnog uručenja ugovora.

Nadamo se da će naši najmlađi sugrađani ali i svi ljubitelji knjige uživati u novim naslovima i raznovrsnosti ponude naše gradske biblioteke!

foto: kultura.vojvodina.gov.rs, beocin.rs

 

 

-
-
-
-
-
-
-
-