Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 8. jun 2023.

Opština Beočin uvodi besplatnu analizu zemljišta za poljoprivrednike

Opština Beočin uvodi besplatnu analizu zemljišta za poljoprivrednike

Registrovana poljoprivredna gazdinstva sa teritorije opštine Beočin će od ove godine prvi put imati mogućnost besplatne analize plodnosti zemljišta koje je za poljoprivrednike u saradnji sa Poljoprivrednom stanicom Novi Sad omogućila Opština Beočin.

Tim povodom danas je u Kabinetu predsednice opštine Beočin Biljane Janković potpisan ugovor o saradnji sa Poljoprivrednom stanicom iz Novog Sada čija će stručna služba od ponedeljka uslužno vršiti monitoring plodnosti zemljišta za sve poljoprivrednike sa teritorije opštine Beočin.

„Za potrebe besplatne analize plodnosti zemljišta naših poljoprivrednika opština Beočin izdvojila je 2 000 000 dinara kako bi gazdinstvima olakšali troškove i doprineli na uštedi đubriva čija je cena u poslednjih godinu dana znatno viša.“, istakla je predsednica opštine Beočin Biljana Janković i dodala da lokalna samouprava radi na povećanju agrarnog budžeta i poboljšanju uslova poslovanja poljoprivrednika.

Opština Beočin uvodi besplatnu analizu zemljišta za poljoprivrednikeOpština Beočin uvodi besplatnu analizu zemljišta za poljoprivrednike

Prema rečima direktora Poljoprivredne stanice Novi Sad Vladimira Mihića, stručne službe PSS-a su na raspolaganju svim tipovima poljoprivrednih gazdinstava i u ovom trenutku ne postoji ograničenje broja uzoraka koje poljoprivrednici mogu doneti na analizu.

„Analiza plodnosti zemljišta je preporuka za sva registrovana poljoprivredna gazdinstva ali i zakonska obaveza u slučajevima kada poljoprivrednici žele da konkurišu na neke od programa subvencija a Poljoprivredna stanica Novi Sad u saradnji sa Opštinom Beočin stavlja sve svoje kapacitete na raspolaganje kako bi se efikasno i kvalitetno izvršilo uzorkovanje i monitoring. Takođe, u saradnji sa lokalnom samoupravom naši savetodavci će nastaviti da pomažu građanima i u vezi sa pitanjima i registracijom na platformu eAgrar.“, istakao je Mihić.

Zainteresovani poljoprivrednici mogu donositi uzorke zemljišta na analizu od ponedeljka, 12. juna u prostorije mesnih zajednica Susek, Čerević i Brazilija kao i u Opštinu Beočin.

Za više informacija i saveta za uzorkovanje otvorene su i kontakt linije

Poljoprivredna stanica Novi Sad:

Maja Gudurić, diplomirani inženjer poljoprivrede

tel. 064 4168 230

Opština Beočin:

Dragana Šuvaković, članica Opštinskog veća za poljoprivredu

tel. 064 1098 335 

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-