Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 7. jun 2023.

Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin – poseban oprez za pčelare!

Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin – poseban oprez za pčelare!

Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin – poseban oprez za pčelare!Obaveštavamo građane da će novosadska „Ciklonizacija“ u skladu sa povoljnim meteorološkim uslovima danas izvršiti tretman suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin.

Tretmanom iz vazduha biće obuhvaćen zaštitni priobalni pojas uz naseljeno mesto Beočin, Rakovac i Čerević, dok će se sa zemlje tretirati sva naseljena mesta opštine Beočin.

Tretmani će se izvoditi preparatima na bazi lambda-cihalotrina i deltametrina.

Upozoravaju se pčelari da je preparat toksičan za pčele, te da košnice zatvore ili uklone najmanje pet kilometara od navedenih mesta tretiranja.

Obaveštenje o izvođenju tretmana protiv krpelja i suzbijanja komaraca na teritoriji opštine Beočin – poseban oprez za pčelare!Takođe, u četvrtak 8. juna i petak 9. juna „Ciklonizacija“ će izvršiti i drugi krug tretmana protiv krpelja na teritoriji opštine Beočin koji se izvodi na osnovu rezultata monitoringa i po ugovou i nalogu Pokrajinskog sekretarijata za urbanizam i zaštitu životne sredine.

Tretmani suzbijanja krpelja se izvode upotrebom insekticida ICON 10 CS ( preparatom na bazi lambda-cihalotrina, u dozi 0,18 l po hektaru).

foto: pexels.com

-
-
-
-
-
-
-
-