Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 6. jun 2023.

Najava događaja – poklon koncert AKUDUNS-a „Sonja Marinković“ I AKUD-a „Mirče Acev“ za publiku u Beočinu

Najava događaja – poklon koncert AKUDUNS-a „Sonja Marinković“ I AKUD-a „Mirče Acev“ za publiku u Beočinu

Centar za kulturu, sport i turizam opštine Beočin, pod pokroviteljstvom opštine Beočin, vas poziva da u nedelju, 11. juna sa početkom u 19 časova prisustvujete bogatom kulturno-umetničkom programu koji su za beočinsku publiku zajednički pripremili AKUDUNS „Sonja Marinković” iz Novog Sada i AKUD „Mirče Acev” iz Skoplja (Severna Makedonija).

Koncertni program pod nazivom „Sonja i prijatelji“ u izvođenju pomenutih poznatih akademskih ansambala iz Srbije i Makedonije ponudiće publici jedinstven umetnički doživaljaj u izvođenju ukupno 8 koreografskih prikaza sa atraktivnim instrumentalnim blokovima i solističkim numerama.

Koncertu u Beočinu prethodiće i njihov zajednički nastup u Novom Sadu koji će biti održan 10. juna u Gradskoj koncertnoj dvorani.

Program „Sonja i prijatelji“ nasatao je kao rezultat dugogodišnje uspešne saradnje i negovanja prijateljstva koje traje više od pola veka između dva poznata Društva i kao takav predstvalja biser folklorne tradicije u kome smo sigurni da ćete uživati!

Ulaz je slobodan!

Dobrodošli!

O gostujućem makedonskom AKUD-u „Mirče Acev“:

Akademsko kulturno-umetničko društvo „Mirče Acev” iz Skoplja osnovano je školske 1949. godine pri Univerzitetu „Sveti Kirilo i Metodije”, odlukom Univerzitetskog odbora Studentske omladine Makedonije. Udruženje je počelo sa radom kroz aktivnosti Akademskog hora, Folklornog ansambla, Akademske pozorišne grupe, Narodnog i orkestra izvornih instrumenata i Dečijeg folklornog studija. Od samih začetaka predstavljalo je svoja umetnička dostignuća u zemlji i inostranstvu i uspešno promovisalo makedonska kulturna dostignuća.

-
-
-
-
-
-
-
-