Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 17. maj 2023.

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za izgradnju novog dečijeg igrališta U Rakovcu

Opština Beočin dobila sredstva pokrajine za izgradnju novog dečijeg igrališta U Rakovcu

Predsednica opštine Beočin Biljana Janković potpisala je danas u Pokrajinskom sekretarijatu za sport i omladinu ugovor kojim su opštini Beočin obezbeđena sredstva u iznosu od 4 997 160 dinara za finansiranje projekta izgradnje novog dečijeg sportskog igrališta u Rakovcu.

Ova ideja potekla je od meštana Rakovca koji su želeli da se u sklopu školskog i vrtićkog objekta u ovom selu napravi moderno, lepo i funkcionalno sportsko igralište koje će okupljati veliki broj rakovačkih mališana.

Kako je ugovorom predviđeno, projekat pod nazivom „Nova škola – Nova igrališta za decu – OŠ „Jovan Grčić Milenko- Rakovac“ treba da bude realizovan tokom ove godine.

Podsetimo, na teritoriji Mesne zajednice Rakovac u planu je izgradnja još jednog, dečijeg igrališta u Dumbovu koje će prema rezultatima programa participativnog budžetiranja biti finansirano od strane opštine Beočin takođe u toku 2023. godine.

Drago nam je što će najmlađi sugrađani ovog kraja od ove godine imati mogućnost okupljanja, bavljenja sportom i igranja na dva nova javna prostora namenjena upravo njima!

foto: Ismet Ademovski

-
-
-
-
-
-
-
-