Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 5. april 2018.

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine BeočinDanas je u opštini Beočin održana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin, a tom prilikom doneto je i više značajnih Odluka i Rešenja kojima se unapređuje rad i funkcionisanje lokalne samouprave i čitave lokalne zajednice. Sednicom Skupštine opštine, u prisustvu predsednika opštine Beočin, Mitra Milinkovića, odbornika, članova Opštinskog veća, predstavnika javnih preduzeća i Opštinske uprave, predsedavao je predsednik SO Beočin Zoran Stokuća.

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

Pored  Lokalnog antikorupcijskog plana za opštinu Beočin, Predloga Rešenja o prihvatanju Godišnjih izveštaja likvidacionih upravnika javnih preduzeća "Građevinsko zemljište i putna privreda" i "Sportsko poslovni centar" Beočin u likvidaciji, Rešenja o davanju saglasnosti na Odluku o izmenama i dopunama Godišnjeg programa poslovanja Javnog komunalnog preduzeća “Beočin“ Beočin na sednici su usvojene i odluke o završetku stambene zgrade u neposrednoj blizini Sportsko poslovnog centra.

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

Na sednici su usvojene odluke o završetku stambene zgrade, čija izgradnja je započeta još 2000. godine, a do danas nije završena. U međuvremenu lokalnu vlast u Beočinu vršili su Socijalisti, Radikali, Demokrate, ali nisu pokazali nikakav interes za rešavanje ovog višegodišnjeg velikog problema koji je opterećivao lokalnu samoupravu i njene građane. Preuzimanjem vršenja lokalne vlasti u Beočinu od strane Srpske Napredne stranke u punom kapacitetu 2016. godine, ovo pitanje je prioritetno postavljeno u  program rada lokale vlasti, jer je ocenjeno da bi dalje zadržavanje postojećeg stanja bilo veoma štetno za lokalnu samoupravu i njene građane zbog propadanja objekta, opasnosti po živote i zdravlje građana, te ostavljanja jedne veoma ružne slike na samom ulasku u Beočin. Takođe je ocenjeno od strane lokalne vlasti SNS da postoji velika ekonomska opravdanost i interes za završetak izgradnje ovog stambenog objekta, jer će se u lokalni Budžet sliti zanačajna finansijska sredstva od ove investicije, a javna preduzeća će dobiti nove korisnike svojih usluga i tako povećati broj korisnika.

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

To je bio dovoljan signal za preduzimljivog predsednika opštine Beočin Mitra Milinkovića da odmah otpočne razgovore sa Građevinskom Direkcijom Republike Srbije za regulisanje međusobnih prava i obaveza vezano za ovaj stambeni objekat, koji su upravo završeni na zadovoljstvo obe strane i dobili svoj konačan epilog i povoljan završetak na ovoj sednici SO Beočin. Zahvaljujući velikom angažovanju predsednika opštine Beočin Mitra Milinkovića pronađen je zainteresovani investitor za nastavak i završetak izgradnje ovog stambenog objekta, koji će biti uveden u radove odmah po zaključenju ugovora na osnovu odluka koje su donete na ovoj sednici SO Beočin. Za ove odluke glasalo je 19 odbornika od prisutnih 24, a 5 odbornika Socijalističke partije Srbije bilo je uzdržano, jer nisu prepoznali interes lokalne samouprave i njenih građana za završetak ovog objekta i tako rešavanje ovog velikog višegodišnjeg problema koji je opterećivao Beočin i njegove žitelje, kao što to nisu prepoznali ni u vreme dok su vršili vlast u Beočinu, iako je ova gradnja započeta baš u vreme njihove vlasti.

Održana 16. redovna sednica Skupštine opštine BeočinOdržana 16. redovna sednica Skupštine opštine Beočin

-
-
-
-
-
-
-
-