Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 30. septembar 2022.

Najava događaja - 12. festival hrane „Al‘ se nekad dobro jelo baš!“ U Rakovcu

Najava događaja - 12. festival hrane „Al‘ se nekad dobro jelo baš!“ U Rakovcu

Pozivamo vas na 12. Festival hrane “Al’ se nekad dobro jelo baš!” koji će se u organizaciji Udruženja žena „Gorska ruža“ održati u subotu, 1. oktobra sa početkom u 13 časova u Domu kulture u Rakovcu i koji će i ove godine okupiti brojna udruženja, goste i prijatelje festivala oko ideje da na zabavan i kreativan način zajednički predstavimo gastronomsku ponudu, kulturne običaje i humane vrednosti našeg kraja!

Posetioci će u subotu imati priliku da učestvuju u pripremi i probaju tradicionalna jela vojvođanske kuhinje, da nauče nešto o starim recepturama kolača naših baka i uživaju u kvalitetnom kulturno-umetničkom programu.

Tako će se na velikom festivalskom meniju naći sarma, pasulj, paprikaš, riblja čorba i riblji specijaliteti a za slatki ugođaj gostiju biće pripremljeno čak 50 vrsta ručno rađenih domaćih kolača i tradicionalnih poslastica.

Izlagači na festivalu su i ove godine brojna udruženja žena koja nam dolaze iz različitih krajeva Vojvodine kao i samostalni umetnici i proizvođači vina i meda.

U kulturno-umetničkom programu publika će moći da uživa u nastupima tamburaških sastava, folklornih ansambla i crkvenog hora “Sveti Vasilije Ostroški” iz Beočina a posebnu zanimljivost predstavlja i učešće dece, učitelja i vaspitača Osnovne škole “Jovan Grčić Milenko” i vrtića “Dečji raj” iz Rakovca koji će se predstaviti likovnom radionicom.

Tradicionalno, ovaj festival će i ove godine okupiti ljude oko ideje humanosti te će sva pripremljena hrana i kolači biti dostupni po pristupačnim cenama a deo prihoda prosleđen rakovačkim majkama, ženama koje odgajaju decu sportske šampione Srbije ali i samohranoj majci dvoje dece.

Organizator festivala je Udruženje žena “Gorska ruža” iz Rakovca a manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Opštine Beočin i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo.

Sa zadovoljstvom vas očekujemo!

-
-
-
-
-
-
-
-