Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 22. septembar 2022.

Najava manifestacije "Miholjski susreti sela"

Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“

Pozivamo vas na „Miholjske susrete sela“ koji će biti održani u subotu, 24.septembra u Beočin selu i koji će i ove godine okupiti brojne učesnike, lokalne proizvođače hrane, pića i delikatesa, izvođačke sastave i udruženja.

Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“Posetioci će u okviru celodnevnog programa u Beočin selu imati priliku da se podsete starih narodnih običaja i da uživaju u loklanom stvaralaštvu, tradicionalnim igrama i pesmi ali i sportskim i kulinarskim nadmetanjima.

Posebnu zanimljivost „Miholjskih susreta sela“ u Beočinu predstavlja mogućnost učešća publike u samom programu manifestacije pa će tako posetioci moći da se oprobaju u spremanju sača, nadvlačenju konopca, takmičenju parova u plesu sa dunjom a za najmlađe učesnike organizatori pripremaju igre, iznenađenja i nagrade.

Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“

„Miholjski susreti sela“ se drugi put održavaju u opštini Beočin. Ove godine selo domaćin „Miholjskih susreta“ je Beočin selo koje će svoje goste i posetioce dočekati na starom mestu za vašare, druženja i okupljanja meštana, popularno nazvanom Guvno. Program u subotu traje od 11 do 16 časova nakon čega će se nastaviti druženje uz muziku.

Manifestaciju će svečano otvoriti predsednica opštine Beočin Biljana Janković.

Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“Najava manifestacije „Miholjski susreti sela“

„Miholjski susreti sela“ su projekat Ministarstva za brigu o selu Republike Srbije koji se u saradnji sa opštinama širom Srbije realizuje u cilju negovanja kulture, tradicije i unapređenja društvenog života u selima. Učešće je ove godine uzelo 87 lokalnih samouprava među kojima je i opština Beočin, koja u saradnji sa Mesnom zajednicom Beočin selo organizuje ovaj događaj.

-
-
-
-
-
-
-
-