Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 1. avgust 2022.

Obilazak Doma zdravlja U Beočinu

Obilazak Doma zdravlja U Beočinu

Obilazak Doma zdravlja U BeočinuU ponedeljak, 1. avgusta, predsednica opštine Beočin Biljana Janković obišla je Dom zdravlja „Dr Dušan Savić Doda“ u Beočinu. Predsednica Janković se tom prilikom sastala sa direktorkom ove ustanove dr Verom Radosavljević kao i sa rukovodiocem Službe za pravne, tehničke i administrativne poslove Milošem Matićem.

Na sastanku je razmotrena aktuelna epidemiološka situacija na teritoriji naše opštine, predočene su mogućnosti i mere koje Dom zdravlja u okviru COVID ambulante sprovodi u cilju prevencije, pregleda i lečenja građana a predstavljen je i plan i organizacija rada Doma zdravlja i njegovih jedinica u područnim selima za naredni period.

Obilazak Doma zdravlja U BeočinuObilazak Doma zdravlja U Beočinu

Direktorka Doma zdravlja, dr Radosavljević upoznala je predsednicu Janković o završenom ciklusu besplatnih mamografskih pregleda na teritoriji naše opštine u okviru koga je 570 žena dobilo mogućnost potpuno besplatne dijagnostike i saveta za eventualno dalje lečenje. Dr Radosavljević je podsetila da je građanima na raspolaganju i Savetovalište za dijabetes koje intenzivno sarađuje sa Udruženjem dijabetičara opštine Beočin kao i da će Dom zdravlja u narednom periodu pojačati svoje aktivnosti u manjim sredinama, područnim selima naše opštine, kada se za to stvore uslovi na osnovu epidemiološke situacije.

„Tema javnog zdravlja je uvek aktuelna i moramo se zajednički truditi i da unapredimo način promocije preventivnih zdravstvenih pregleda kako bi što veći broj građana znao da i te usluge imaju na raspolaganju. Sigurna sam da će u narednom periodu biti od izuzetnog značaja da se pored Beočin grada, aktivnosti Doma zdravlja pojačaju i u područnim selima.“ naglasila je predsednica Janković.

Obilazak Doma zdravlja U BeočinuObilazak Doma zdravlja U Beočinu

Predsednica Janković je u okviru ove posete obišla i ispostavu Republičkog fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje koja je smeštena u Domu zdravlja i razgovarala sa koordinatorkom ispostave PIO fonda u Beočinu, Vladislavom Blažić i evidentičarkom matične evidencije Sandrom Rakić.

Poseta je završena obilaskom novih prostorija ambulante Hitne medicinske pomoći koja se od 1. jula nalazi u prostorijama „LAFARGE“ ambulante u Svetosavskoj ulici u Beočinu.

Zahvaljujemo se svim članovima kolektiva Doma zdravlja, Fonda za penzijsko i invalidsko osiguranje kao i ekipi Hitne medicinske pomoći na današnjem prijemu.

-
-
-
-
-
-
-
-