Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 1. mart 2022.

Obaveštenje u vezi sa dodelom besplatnih udžbenika u školskoj 2022/2023.

Obaveštenje u vezi sa dodelom besplatnih udžbenika u školskoj 2022/2023.

Poštovani sugrađani, Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije obezbedilo je besplatne udžbenike za sledeće kategorije:

  1. učenici iz socijalno/materijalno ugroženih porodica (primaoci novčane socijalne pomoći)
  2. učenici sa smetnjama u razvoju i invaliditetom, koji osnovno školsko obrazovanje i vaspitanje stiču po individualnom obrazovnom planu
  3. učenici koji obrazovno-vaspitni rad ne ostvaruju po individualnom obrazovnom planu, ali imaju potrebu za prilagođavanjem (uvećan font, Brajevo pismo, elektronski format)
  4. učenici osnovnih škola koji su u porodici treće ili svako naredno rođeno dete u sistemu obrazovanja i vaspitanja
  5. učenici osnovnih škola koji se obrazuju po IOP-u; gluvi i nagluvi učenici koji koriste elektronske udžbenike sa video-sadržajima na srpskom znakovnom jeziku.

*Ministarstvo obezbeđuje i udžbenike za ove kategorije učenika i na jezicima nacionalnih manjina, kao i udžbenike prilagođene deci sa smetnjama u razvoju.

Prijava za besplatne udžbenike počela je 28.02.2022.

Za sve druge osnovnoškolce, koji ne spadaju u kategorije koje dobijaju udžbenike od Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a koji pohađaju OŠ "Jovan Grčić Milenko" Beočin ili OŠ "Jovan Popović" Susek, opština Beočin će obezbediti besplatne udžbenike. Molimo roditelje čija deca pripadaju navedenim kategorijama, da u saradnji sa školom blagovremeno podnose prijave za besplatne udžbenike kod Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja kako bi opštinsko rukovodstvo što pre imalo broj učenika kojima je neophodno obezbediti udžbenike iz budžeta Opštine Beočin.

-
-
-
-
-
-
-
-