Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 9. новембар 2020.

Одржана друга ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Беочин

Нове мере Општинског штаба за ванредне ситуације

Нове мере Општинског штаба за ванредне ситуације

Са најважнијом тачком дневног реда - Разматрање епидемиолошке ситуације на територији општине Беочин одржана је друга ванредна седница Општинског штаба за ванредне ситуације општине Беочин. Закључке са овог састанка преносимо вам у целини:

1.

ОБАВЕЗУЈЕ СЕ ЈКП „БЕОЧИН“ из Беочина да направи предлог динамике и распоред дезинфекције јавних површина у зависности од фреквенције грађана: улази зграда, простори испред пошта, банака, образовних установа, аутобуских стајалишта, домова за стара лица, итд., по хитном поступку.

На бази напред наведеног доставити предлог планираних средстава за набавку потребних средстава за дезинфекцију.

Нове мере Општинског штаба за ванредне ситуацијеНове мере Општинског штаба за ванредне ситуације

2.

У складу са епидемиолошком ситуацијом на територији општине Беочин апелује се на грађане да се строго придржавају прописаних мера за сузбијање заразне болести COVID-19.

На јавним местима, на отвореном простору, уколико није могуће одржати растојање од најмање 2 метра (испред продавница, апотека, на аутобуским стајалиштима и другим местима где се стварају редови) ношење заштитних маски је обавезно.

Забрањује се окупљање више од 5 (пет) људи у отвореним и затвореним просторима.

Обавезна контрола висине телесне температуре приликом уласка у зграду општине Беочин, сва јавна предузећа, образовне установе. У случају појаве лица са високом температуром, исто пријавити Дому здравља „Др Душан Савић Дода“ Беочин.

3.

Ограничава се радно време угоститељских објеката до 21,00 час, док инциденција активних случајева не падне испод 100/100.000 (15 активних случајева на територији општине).

Ограничава се број гостију за једним столом на 2 (два).

Обавезно ношење маски у свим угоститељским објектима, и у затвореном и на отвореном, за све запослене.

Обавезно ношење маски за госте, осим када узимају храну или пиће.

Појачана текућа дезинфекција и чишћење просторија, чешће брисање столова, наслона столица који се додирују рукама, шанкова и наслона, радних површина у кухињи, шанка, квака на вратима и прозорима, контактних славина, као и уређаја за сушење руку, односно за спремање убруса, као и тоалета, препаратима на бази хлора.

Обезбеђење броја гостију у зависности од квадратуре на 4м2 по госту.

Обавезно ношење маски на пијацама.

Нове мере Општинског штаба за ванредне ситуацијеНове мере Општинског штаба за ванредне ситуације

4.

Омогућити рад од куће за хроничне болеснике, самохране родитеље, особе са хендикепом и друге неесенцијалне запослене у јавним и приватним предузећима и установама у јавном сектору, у складу са законским могућностима.

Обавезују се директори јавних предузећа да доставе спискове таквих радника, за које је процењено да би због њиховог здравственог стања било сигурније да наставе рад од куће.

Задужује се директорица Центра за културу, спорт и туризам општине Беочин да, спрам актуелне епидемиолошке ситуације, направи предлог организације културних и спортских дешавања, а који захтевају окупљање већег броја људи. За потребе биоскопских и позоришних представа обезбедити неопходну физичку дистанцу, обавезно мерење температуре, маске и по потреби друге актуелне мере у спречавању ширења епидемије изазване вирусом COVID-19.

Под тачком разно на предлог председника Скупштине општине Беочин Немање Вилића донет је једногласно закључак да се обустављају предизборне активности везане за избор чланова Савета месних заједница на територији општине Беочин.

О наставку предизборних активности одлучиће се када Општински штаб за ванредне ситуације општине Беочин, у складу са развојем и стањем епидемиолошке ситуације на територији општине Беочин, да позитивну оцену о истом.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1318