Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 13. октобар 2020.

Ромима који похађају беочинске основне школе

Подељен школски прибор

Ромима који похађају беочинске основне школе подељен школски прибор

Реализујући Оперативни план Мобилног тима за социјалну инклузију Рома који је Општина Беочин усвојила, 240 ромских ученика од другог до осмог разреда у основним школама "Јован Грчића Миленко" у Беочину са одељењима у Беочин селу и Черевићу и "Јован Поповић" у Сусеку добило је данас на поклон школски прибор. У зависности од разреда који похађају ромски основци из Беочина, Черевића и Сусека добили су на поклон пакет у којем су се налазиле: свеске, блок за цртање, водене бојице, темпере, колаж папир, лепак, дрвене бојице, фломастере, оловке, зарезач, гумицу, шестар, лењир, троугао, маказе и пластелин.

Ромима који похађају беочинске основне школе подељен школски приборРомима који похађају беочинске основне школе подељен школски прибор

Опрему за наредних годину дана добила су и ромска деца полазници припремне групе у Предшколској установи Љуба Станковић у Беочину чије свакодневне двочасовне активности за циљ имају превазилажење језичке баријере.

Ромима који похађају беочинске основне школе подељен школски приборРомима који похађају беочинске основне школе подељен школски прибор

Поделу школског прибора реализовали су чланови Мобилног тима за социјалну инклузију Рома општине Беочин и чланица општинског већа задужена за образовање Тања Дрљача. Доделу школског прибора ромским ђацима пратили су председник општине Беочин Мирјана Малешевић Милкић, заменик председника општине Боро Предраговић и члан општинског већа Јасна Јандрић. Средства за ову активност су обезбеђена Буџетом општине Беочин, са позиције – Декада Рома.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1311