Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 13. oktobar 2020.

Romima koji pohađaju beočinske osnovne škole

Podeljen školski pribor

Romima koji pohađaju beočinske osnovne škole podeljen školski pribor

Realizujući Operativni plan Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma koji je Opština Beočin usvojila, 240 romskih učenika od drugog do osmog razreda u osnovnim školama "Jovan Grčića Milenko" u Beočinu sa odeljenjima u Beočin selu i Čereviću i "Jovan Popović" u Suseku dobilo je danas na poklon školski pribor. U zavisnosti od razreda koji pohađaju romski osnovci iz Beočina, Čerevića i Suseka dobili su na poklon paket u kojem su se nalazile: sveske, blok za crtanje, vodene bojice, tempere, kolaž papir, lepak, drvene bojice, flomastere, olovke, zarezač, gumicu, šestar, lenjir, trougao, makaze i plastelin.

Romima koji pohađaju beočinske osnovne škole podeljen školski priborRomima koji pohađaju beočinske osnovne škole podeljen školski pribor

Opremu za narednih godinu dana dobila su i romska deca polaznici pripremne grupe u Predškolskoj ustanovi Ljuba Stanković u Beočinu čije svakodnevne dvočasovne aktivnosti za cilj imaju prevazilaženje jezičke barijere.

Romima koji pohađaju beočinske osnovne škole podeljen školski priborRomima koji pohađaju beočinske osnovne škole podeljen školski pribor

Podelu školskog pribora realizovali su članovi Mobilnog tima za socijalnu inkluziju Roma opštine Beočin i članica opštinskog veća zadužena za obrazovanje Tanja Drljača. Dodelu školskog pribora romskim đacima pratili su predsednik opštine Beočin Mirjana Malešević Milkić, zamenik predsednika opštine Boro Predragović i član opštinskog veća Jasna Jandrić. Sredstva za ovu aktivnost su obezbeđena Budžetom opštine Beočin, sa pozicije – Dekada Roma.

-
-
-
-
-
-
-
-