Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 31. oktobar 2017.

Održan prvi krug licitacije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

Održan prvi krug licitacije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini

U Velikoj sali skupštine opštine Beočin danas je održan prvi krug javne licitacije za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

Javno nadmetanje je obavljeno za svo državno poljoprivredno zemljište na teritoriji cele opštine Beočin u svih osam katastarskih opština.

Pravo učešća u javnom nadmetanju za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini imala su pravna i fizička lica sa registrovanim poljoprivrednim gazdinstvom na teritoriji naše opštine i  koja su u aktivnom statusu poslednje tri godine. Na javnom nadmetanju licitirano je ukupno 514 ha državnog poljoprivrednog zemljišta. Od raspoloživog zemljišta izdato je u zakup oko 203 ha, od toga je oko 25 ha izdato na period od dvadeset godina i te površine su opredeljene za podizanje vinograda i voćnjaka, na period od pet godina izdato je oko 167 ha a ostalih oko 10 ha je izdato na period od godinu dana. Najveće interesovanje poljoprivredni proizvođači su pokazali za zemljište u K.O. Grabovo, a pored Grabova izlicitirano je i poljoprivredno zemljište u K.O. Banoštor.

-
-
-
-
-
-
-
-