Сачекајте моменат!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Актуелни конкурси
-
-
-
-
Годишњи извештаји о раду јавних предузећа
Ценовник услуга јавних предузећа
Промо материјали и брошуре
Базе подазака
Службени лист општине Беочин
Питајте председника
Питајте председника скупштине
Јавне набавке
<< Назад
Беочин, 10. новембар 2019.

Помоћ повратницима ромске националности по споразуму о реадмисији у општини Беочин

Општина Беочин учествује у низу програма којима се решавају проблеми ромске заједнице, а међу њима је посебно значајан програм намењен повратницима по уговору о реадмисији. Ромске породице, повратнике по уговору о реадмисији обишли су посланица Јелена Јовановић и Исмет Адемовски, повереником за избеглице и миграције из Беочина и у разговору са пет ромских породица додатно се упознали са проблемима интеграције у друштво.

Проблем становања је један од најзначајнијих за те породице и помоћ у грађевинском материјалу коју су добиле породице настањене у Беочину, а који је обезбеђен од стране Комесаријата за избеглице и миграције и општине Беочин, представља изузуетно значајну подршку трајном насељавању у Србији и унапређењу квалитета живота Рома реадмисаната.

Након обиласка породица, покрајинска посланица Јелена Јовановић је имала радни састанак са председником општине Митром Милинковићем на тему побољшања положаја ромске националне заједнице и интеграције Рома повратника по споразуму о реадмисији на којем су размотрени тренутни проблеми и отворен дијалог о могућим, најбржим и најефикаснијим решењима за Роме повратнике.

-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
1224