Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Novi Sad, 6. april 2017.

Potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava

Potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava

Danas su u Pokrajinskoj vladi od strane Potpredsednika Pokrajinske vlade Đorđa Milićevića u prisustvu Pokrajinskog sekretara za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo Vuka Radojevića, u Klubu poslanika u Skupštini AP Vojvodine, potpisani i uručeni ugovori o dodeli bespovratnih sredstava po osnovu rapisanog Konkursa za sufinansiranje izrade projektno - tehničke dokumentacije i izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini i objekata fekalne kanalizacije. Dva ugovora za realizaciju projekata u Opštini Beočin potpisao je Predsednik opštine Beočin, Mitar Milinković, a prisutnim predsednicima lokalnih samouprava tom prilikom čestitano je na dobroj pripremi projekata i upućen poziv za učešće i na budućim pokrajinskim i republičkim konkursima.

Pokrajinska vlada na čelu sa predsednikom Igorom Mirovićem konkursima za 2017. godinu opredelila je značajna sredstva za manje sredine i opštine koje su dugi vremenski period u nazad bile zanemarene i zapostavljene u pogledu finansiranja osnovnih i neophodnih infrastrukturnih sadržaja. Na ovaj način će dugogodišnji problemi manjih sredina i osiromašenih opština konačno biti rešavani, a ovim ugovorima i njihovom realizacijom biće dat značajan doprinos podizanju kvaliteta života na selu i u manjim sredinama.

Potpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstavaPotpredsednik Pokrajinske vlade AP Vojvodine Đorđe Milićević uručio ugovore o dodeli bespovratnih sredstava

Za projekat „Izgradnja kanalizacione mreže otpadnih voda u naselju Lug - Faza 4 obezbeđeno je 5.001.572,00 dinara dok Opština Beočin obezbeđuje preostali iznos od 1.329.532,00 dinara do ukupne vrednosti projekta koja iznosi 6.331.104,00 dinara. Drugim potpisanim ugovorom obezbeđeno je 4.543.207,00 dinara za projekat „Dogradnja kanalizacione mreže otpadnih voda u naselju Čerević“ u kome do ukupne vrednosti projekta opštine Beočin učestvuje sa 1.207.689,00 dinara.

Po konkursu za dodelu sredstava za sufinansiranje izgradnje i rekonstrukcije vodnih objekata u javnoj svojini, u 2017. godini, za 14 projekata u iznosu od 132.5 miliona dinara sredstva je za naseljena mesta na svojoj teritoriji dobilo 11 lokalnih samouprava – Apatin, Bačka Topola, Beočin, Bečej, Vršac, Kovin, Novi Bečej, Pančevo, Pećinci, Senta i Stara Pazova. Kako je u budžetu od predviđenih 150 miliona dinara preostao iznos od 17.5 miliona dinara, taj iznos će biti uključen u naredni konkurs i verovatno biti objavljen u drugoj polovini ove godine.

-
-
-
-
-
-
-
-