Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 26. april 2016.

Saopštenje Opštinske izborne komisije - izborni rezultati

SNS osvojio više od polovine odbornika

Na izborima za odbornike Skupštine opštine Beočin, održanim 24. aprila 2016. godine, Srpska napredna stranka postigla je veliku pobedu. Sa osvojenih 3.972 glasa u budućem sazivu Skupštine opštine Beočin SNS će imati 14 od ukupno 25 odborničkih mesta. Na drugom mestu je SPS koji je sa 1.627 glasova osvojio 5 odborničkih mandata; na trećem Koalicija Narodnog pokreta Dinara – Drina – Dunav i Romske demokratske stranke sa osvojena 652 glasa dobio 2 odbornička mandata; na četvrtom mestu je DS sa osvojena 604 glasa i 2 odbornička mandata; na petom mestu je DSS sa osvojenih 528 glasova i 1 odborničkim mandatom i na 6 mestuLSV sa osvojenih 500 glasaova i 1 odborničkim mandatom.

Tri izborne liste nisu prešli izborni cenzus (536 glasova): SRS sa osvojenih 347 glasova, Grupa građana „Budućnost Beočina“ – privrednici, preduzetnici i poljoprivrednici opštine Beočin sa osvojena 283 glasa i Grupa građana Goran Kalabić Kalaba sa osvojena 273 glasa.

Od ukupno upisanih 13.456 birača na biračka mesta izašlo je 9.078 birača, odnosno 67,46%.

Opštinska izborna komisija sinoć kasno (25. aprila) je utvrdila izborne rezultate i donela odluku o raspodeli odborničkih manadata nakon što je konstatovala da u izbornom procesu nije bilo bitnih povreda odredaba Zakona o lokalnim izborima zbog kojih bi se poništavao izborni rezultat na pojedinim biračkim mestima i ponavljalo glasanje.

U narednim danima Opštinska izborna komisija treba da novoizabranim odbornicima izda odbornička uverenja i time izvrši sve predradnje za sazivanje konstitutivne sednice Skupštine opštine Beočin.

-
-
-
-
-
-
-
-