Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beočin, 26. avgust 2015.

Najavljena izgradnja velikog turističkog centra Europolis u beočinskoj opštini

Ulaganje od 25 miliona evra

Najavljena izgradnja velikog turističkog centra Europolis u beočinskoj opštini

Direktor preduzeće „European Capital Advisers Management” iz Beograda Igor Karadarević boraveći danas u beočinskoj opštini izjavio je da već osam meseci traju pripreme za podizanje velikog turističkog centra “Europolis” na teritoriji beočinske opštine. U turistički centar na Fruškoj gori, koji bi trebao da bude izgrađen za četiri godine, biće uloženo 25 miliona evra.

- Odlučili smo se da kompleks podignemo u Beočinu pošto je u konkurenciji sedam gradova lokalna administracija bila najažurnija u pripremi potrebne dokumentacije za ovu investiciju vrednu oko 25 miliona evra- rekao je Karadarević i dodao - Novi centar turizma „Europolis“ je, po našem planu, najveći centar turizma u jugoistočnoj Evropi i veliki turistički razvojni potencijal za beočinsku opštinu, Vojvodinu i Srbiju. Ideja je da za četiri godine, uz pomoć Opštine Beočin izgradimo veliki grad sa spa centrom od 1.200 kvadratnih metara, pet velikih bazena, sa smeštajem od 500 ležajeva i velikim tržnim centrom nadomak centra Beočina. Prvi korak je napravljen pre godinu dana, očekuje nas još mnogo koraka, ali je vreme da počnemo, da Beočin zaživi i da se turizam vrati na Frušku goru- rekao je Karadarević.

Tačna lokacija za izgradnju ovog kompleksa koji se sastoji od 25 velikih vila izgrađenih u stilu zemalja članica EU znaće se, kako je rečeno, na jesen. - Ovo je velika stvar za Opštinu Beočin i za razvoj turizma, što je u skladu s našim razvojnim planovima. Najbitnije je da će se otvoriti oko 150 direktnih radnih mesta, uz podršku lokalnog stanovništva u praćenju svih manifestacija koje će se tu održavati. Ovo će biti jedna velika i prelepa destinacija na nekih desetak kilometara od Novog Sada. Nismo još svesni veličine i snage ovog projekta koji će doneti mnogo našoj opštini. Jeste četiri godine daleko, ali je ovo realna priča i prava stvar - zaključio je predsednik beočinske opštine Milan Šodić.

Izvor: Dnevnik

-
-
-
-
-
-
-
-