Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
Razvojni fond Vojvodine
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Sombor, 12. avgust 2015.

Neformalnoj grupi „Mladi za Beočin“ odobrena relizacija projekta „Crveno srce“

„Crveno srce“ za Crveni krst

„Crveno srce“ za Crveni krst

Neformalna omladinska grupa „Mladi za Beočin“ je i ove godine dobila podršku Ministarstava omladine i sporta za realizaciju svoje projektne ideje. Prethodnih godina su sprovedeni projekti „Kršomanija“ i „Lopta i strunjača za humanost“ kojim su ofarbani mostići u Beočinu i prikupljen školski pribor za decu iz Jamene.

Ove godine, na konkurs za finansiranje omladinskih volonterskih projekata u okviru programa prijavilo se 43 udruženja mladih i neformalnih omladinskih grupa sa teritorije 5 okruga iz Vojvodine. U uži krug ušlo je 25 projekata čiji su predstavnici bili pozvani na trodnevnu obuku za pisanje i realizaciju projekata, nakon koje je odobren 21 projekat, ukupnim iznosom od 1.300.000 dinara.

Svečana dodela ugovora održana je na Međunarodni dan mladih, 12. avgusta u prostorijama Somborskog edukativnog centra. Neformalnu grupu „Mladi za Beočin“ i projekat „Crveno srce“ predstavio je lider, Miroslav Vajukić. Projekat će biti realizovan u saradnji sa Crvenim krstom Beočin, imaće za cilj sređivanje prostorija u kojima mladi provode svoje slobodno vreme i besplatne obuke prve pomoći koje će obuhvatiti procenu stanja povređenog i utvrđivanje vrste povrede, zbrinjavanje povređenog, zaustavljanje krvarenja kao postupak na mestu saobraćajnog udesa.

Projekat „Crveno srce“ će biti realizovan u okviru programa „Mladi su zakon“ koji realizuje neformalna omladinska grupa „Mladi za Beočin“ uz podršku Somborskog edukativnog centra i Novosadskog humanitarnog centra, a finasira Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

-
-
-
-
-
-
-
-