Sačekajte momenat!!!Општина Беочин
-
-
-
-
-
-
-
<< Nazad
Beograd, 23. mart 2015.

175 miliona evra na raspolaganju od naredne godine

Ipard II konferencija

Ipard II konferencija

Ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine, prof. dr Snežana Bogosavljević Bošković otvorila je danas, 23. marta 2015. godine, u „Sava Centru“, konferenciju na kojoj je predstavljen Program pretpristupne pomoći za ruralni razvoj 2014 – 2020 – IPARD II.

Ipard II konferencijaTim povodom ministar Bogosavljević Bošković je naglasila da je Srbija, dobijanjem statusa kandidata, u mogućnosti da koristi sredstva pretpristupnih fondova EU u oblasti poljoprivrede i zaštite životne sredine i to kroz Nacionalni program za ruralni razvoj i IPARD program.

„Ova dva instrumenta za razvoj koji su komplementarni, sa merama i programima na regionalnom i lokalnom nivou će uspostaviti jedinstven sistem podrške poljoprivredi i ruralnom razvoju kroz plan obuka jedinica lokalne samoupave za čiju je realizaciju Ministarstvo dobilo jaku podršku Stalne konferencije gradova i opština“, rekla je ministar Bogosavljević Bošković i dodala da će se zajedničkim radom Ministarstva, lokalnih samouprava i nadležnih institucija ostvariti dobri rezultati u sprovođenju ovih programa i cilju unapređenja ruralnih područja i podizanja kapaciteta i konkurentnosti poljoprivrede, dok će Ministarstvo obezbediti uslove za korišćenje raspoloživih sredstava.

Ipard II konferencijaIpard II konferencija

Evropska komisija je usvojila predlog IPARD II programa Republike Srbije (korišćenje predpristupnih fondova EU za ruralni razvoj) i opredelila 175 miliona evra za njegovu realizaciju. Program bi trebalo da doprinese povećanju produktivnosti i konkurentnosti, usklađivanju sa standardima EU, prilagođavanju zahtevima domaćeg i inostranog tržišta, kao i diverzifikaciji i razvoju ekonomskih aktivnosti i poboljšanju kvaliteta života u ruralnim područjima.

Ministarstvo poljoprivrede i zaštite životne sredine Konferenciju povodom predstavljanja Programa realizuje u saradnji sa Stalnom konferencijom gradova i opština.

Opštinu Beočin su na ovoj konferenciji predstavljale Desanka Jovičić i Jelena Pašćan, a ispred Kancelarije za lokalno ekonomski razvoj.

 

Preuzmite IPARD II program
Ipard II konferencija
IPARD II program Ipard II konferencija
-
-
-
-
-
-
-
-